Fără categorie

11 Februarie: Reuniunea Mariană în rugăciune de Ziua Bolnavului

Precum ne îndeamnă în toate aparițiile Sale Preacurata noastră Mamă, ne rugăm. Ne rugăm Ei și împreună cu Ea pentru pace, pentru însănătoșirea omenirii, pentru binele fiecăruia dintre noi  pentru ca Dumnezeu să ne mai îngăduie să trăim, să ne împlinim menirea.

Menirea Asociației Reuniunea Mariană este în primul rugăciunea. Astfel ne-am hotărât să întâmpinăm și sărbătoarea primei Apariții a Preacuratei la Lourdes din 11 februarie 1858, prin Novena Fecioarei de la Lourdes. Am început-o în 2 februarie împreună, marianiștii din  întreaga eparhie de Oradea. Ne-am bucurat de sprijinul unor preoți care s-au rugat în fiecare dimineață după Sfânta Liturghie cu toți credincioșii această Novenă pentru pace și sănătate. Un exemplu grăitor este  Pr. Marius Obreja care a și tipărit și distribuit textul novenei în biserică.

Să ne amintim de cele întâmplate  atunci, la prima apariție de la Lourdes, joi, 11 februarie 1858 chiar din textul Novenei (4) din cartea Pr. Cristian Florin Sabău ,,Rugăciuni cu Preacurata de la Lourdes”, Baia Mare, 2020:

,,Iată cum povestește Bernadeta, vizionara de 14 ani, cele întâmplate: Voiam să trec râul Gave în urma însoțitoarelor mele… Tocmai îmi scoteam un ciorap, stând pe malul râului, când, deodată, am auzit un vuiet…, iar când mi-am ridicat privirea și m-am uitat la Grotă, am văzut în ea o Doamnă într-o lumină de un alb strălucitor. Am rămas surprinsă și m-am uitat la ea fascinată. M-am frecat la ochi, crezând că e poate o închipuire de-a mea. Involuntar mi-am scos rozarul și am început să mă rog, dar mi-am putut face semnul crucii numai când și l-a făcut și Doamna cu crucea aurie de la rozarul care îi atârna pe braț. Atunci mi-a trecut și teama. Am îngenuncheat și m-am rugat așa cum se ruga Doamna. Când și-a terminat rugăciunea, mi-a făcut semn să mă apropii de Ea. N-am îndrăznit să mă mișc. Atunci a dispărut.”

Ce s-a întâmplat atunci a fost RUGĂCIUNEA ROZARIULUI ÎMPREUNĂ CU PREACURATA. Astfel ne cheamă și acum, prin cel mai recent mesaj de la Medjugorje, 25 ianuarie, 2023:

,,Rugați-vă cu mine pentru pace, fiindcă Satan vrea război și ură în inimi și între popoare. Așadar rugați-vă și sacrificați zilele voastre prin post și penitențe ca Dumnezeu să vă dea pace. Viitorul este la o răscruce fiindcă omul modern nu-l vrea pe Dumnezeu. De aceea omenirea se îndreaptă spre pieire. Voi, copilașilor, sunteți speranța mea. Rugați-vă cu mine pentru ca ceea ce am început la Fatima și aici să se realizeze. Fiți rugăciune și martori ai păcii în vecinătatea vostră și fiți oameni ai păcii.”

Nu putem să rămânem nepăsători la această chemare, mai ales acum, când războiul e atât de aproape și vedem cum au pierit mii de oameni  în cutremurul din Turcia și Siria. Să ne bucurăm până avem o șansă de a împlini binele.

Ziua de 11 februarie, 2023 a fost cu adevărat SĂRBĂTOARE. Am început-o în Catedrala Sfântul Nicolae prin participarea la Sfânta Liturghie celebrată de cinci preoți, avându-l la centru pe Pr. nostru spiritual, Traian Dobrată care, în cuvântul de învățătură, ne-a prezentat și miracolul aparițiilor Fecioarei Maria la Lourdes. Întrunirea noastră, a Reuniunii Mariane ,,Neprihănita Zămislire” Oradea, a continuat în prezența și cu îndrumarea  părintească a Presfințitului nostru Virgil Bercea, oaspete drag și gazdă. A  început prin a ne vorbi de Ziua mondială a Bolnavului instituită de Papa Ioan Paul al II-lea în 1992, pentru 11 februarie, zi ce coincide cu prima apariție a Preacuratei la Lourdes.

În discursul său de atunci, Papa spunea: ,,Lourdes, sanctuar marian printre cele mai iubite de poporul creștin, este loc și simbol de speranță și de har, ca semn al acceptării și oferirii suferinței mântuitoare. Ziua Mondială a Bolnavului să fie un moment forte de rugăciune și un apel adresat tuturor de a recunoaște pe chipul aproapelui bolnav Chipul Sfânt a lui Cristos care, suferind, murind și înviind a salvat omenirea.”

Rugăciunea noastră este  Rugăciunea Sfântului Rozariu. În această zi am avut bucuria să o avem   condusă de PSS Virgil care a oferit-o printr-o rugăciune  specială de început pentru toți bolnavii lumii. După primul mister Preasfinția Sa a înmânat microfonul celorlați preoți prezenți, Pr. Traian Dobrată, Pr. călugăr Radu Ciortea, Pr. Ovidiu Duma și  Pr. Mihai Tegzeș. Pentru noi, marianiștii, a fost un dar și sperăm că rugăciunea nostră a fost primită acolo, Sus.

După ce s-a vorbit de Lourdes, unde am fost majoritatea din cei prezenți și fiecare putem da mărturie de darurile primite acolo, pr. spiritual ne-a prezentat un viitor obiectiv pentru pelerinajele noastre: Roma, pe care PS. Virgil a numit-o ,,un muzeu în aer liber”. Acolo în  Piazza di Spagna se află coloana cu statuia Imaculatei Fecioare Maria.

Se spune că atunci când ne rugăm cântând, ne rugăm de două ori. Am revenit la evenimentele miraculoase de la Lourdes cântând împreună un ,,imn al acestor apariții”: ,,În vreme de iarnă” pe melodia ,,Fecioara la munte”, pe care d-na Aurica Ban l-a propus ca sinteză a celor 18 apariții ale Fecioarei Maria în fața micuței Bernadeta. Fiind ziua bolnavului este firesc să ne ocupăm de cei suferinzi printr-un gest plin de iubire. Astfel ne-a îndemnat și Preasfințitul Virgil să nu uităm să-i vizităm, să le fim, într-un fel sau altul, după împrejurări, apoape.

CU BLÂNDUL ISUS SĂ NE BINECUVÂNTEZE FECIOARA DE SUS !

Maria-Mirela Filimon

Președinta Reuniunii Mariane


Sursa: egco.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-3{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul 11 Februarie: Reuniunea Mariană în rugăciune de Ziua Bolnavului apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita