Fără categorie

Seară de pregătire spirituală la Șeica Mică

În Duminica a treizecea după Rusalii, 28 noiembrie 2021, începând cu ora 17:00, credincioșii parohiei Șeica Mică din Protopopiatul Blaj au participat alături de Preasfinția Sa Cristian la celebrarea rugăciunii Paraclisului Maicii Domnului.

Din încredințarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcopul auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș s-a aflat în mijlocul comunității greco–catolice din Șeica Mică. Rugăciunea Paraclisului Maicii Domnului a fost concelebrată de Părintele protopop Cristian Rus, împreună cu Părintele paroh Ioan Corniș.

Episcopul Cristian a îndemnat la pregătirea spirituală în perioada Postului Nașterii Domnului și la conștientizarea importanței ajutorului și mijlocirii Născătoarei de Dumnezeu, exemplu de ascultare și de credință pentru fiecare creștin.

La finalul celebrării credincioșii prezenți au interpretat câteva colinde tradiționale, specifice zonei, vestind astfel apropierea Sărbătorii Nașterii Domnului, ducând mai departe frumoasele obiceiuri românești.

Părintele paroh Ioan Corniș a mulțumit Preasfinției Sale și tuturor celor prezenți pentru comuniunea în rugăciune, concluzionând că această seară de rugăciune a edificat sufletește comunitatea din Șeica Mică, fiind o adevărată sărbătoare a bucuriei.




 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

Articolul Seară de pregătire spirituală la Șeica Mică apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita