Fără categorie

Sfânta Liturghie arhierească în Parohia Cetatea de Baltă

Preasfinția Sa Cristian, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș s-a aflat luni, 27 decembrie 2021, în mijlocul credincioșilor din parohia greco-catolică din Cetatea de Baltă, Protopopiatul Târnăveni, cu ocazia celei de a treia zi a sărbătorii Nașterii Domnului și a sărbătorii Sfântului Ștefan.

Din încredințarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Episcopul Cristian a oficiat Sfânta Liturghie la care au concelebrat Părintele protopop Barbu Stelian, Părintele paroh Sorin Ivan și alți preoți din protopopiat care s-au unit în rugăciune în biserica cu hramul „Sfânta Treime”. Au fost prezenți Primarul comunei Cetatea de Baltă, dl. Constantin Comandaru și Viceprimarul localității, dl. Sorin Suciu.

În cadrul acestei zile de sărbătoare a avut loc un eveniment deosebit pentru comunitatea parohiei greco-catolice din Cetatea de Baltă: treizeci și cinci de copii au primit Sfânta Împărtășanie Solemnă, la sfârșitul unui parcurs catehetic-formativ, după ce au fost spovediți pentru prima oară.

Preasfinția Sa Cristian a transmis comunității salutul și binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Române Unită cu Roma, Greco – Catolică. În cuvântul de învățătură, Episcopul a vorbit despre semnificația și importanța Euharistiei, despre primirea Pruncului Isus plin de puritate și de simplitate în ieslea sufletului nostru, precum și despre tăria Sfântului Ștefan, exemplu actual pentru creștinii de astăzi.

 

 

Pr. Diacon Ioan – Ștefan Dumitraș

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba  Iulia și Făgăraș

 

Foto: Sergiu Băcioiu

 

Articolul Sfânta Liturghie arhierească în Parohia Cetatea de Baltă apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita