Fără categorie

Echipa de fotbal a Diecezei romano-catolice de Iași câștigătoarea cupei „Calix Sacerdotum”

Echipa de fotbal în sală a preoţilor din Dieceza romano-catolică de Iaşi a câştigat, pentru a cincea oară, Cupa „Calix Sacerdotum”, organizată, în perioada 29 – 31 august, la Oradea şi va reprezenta România, anul viitor, în februarie, la Campionatul european de fotbal pentru preoţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, organizatorul Claudiu Roznovszky.

Potrivit acestuia, finala celei de a şasea ediţii s-a disputat între echipa Diecezei romano-catolice de Iaşi şi cea a echipei Diecezei romano-catolice de Timişoara.

Pe locul trei s-a plasat echipa Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla, iar pe locul patru a urcat foarte bine, în acest an, gazda evenimentului, Eparhia greco-catolică de Oradea. Premiaţii au primit cupe şi medalii.

„A fost o competiţie foarte disputată, cu nişte surprize foarte plăcute faţă de anii trecuţi, de exemplu echipa gazdelor care a avansat foarte mult în acest an, după ce anii trecuţi era mai jos în clasament. La vârf e aceeaşi câştigătoare de mulţi ani, de cinci ediţii, şi doar o dată Timişoara, la prima ediţie. În topul celor trei, s-a schimbat puţin ordinea, dacă anul trecut Cluj-Gherla era pe doi, anul acesta e pe trei. Eparhia de Oradea ar fi surpriza frumoasă a competiţiei”, a declarat Roznovszky.

Aproape 100 de preoţi romano-catolici şi greco-catolici din întreaga ţară, în 10 echipe, au participat la Oradea la cea de a VI-a ediţie a Competiţiei de fotbal în sală „Calix Sacerdotum”.

Competiţia a avut loc în Sala de sport din comuna Borş, fiind disputate 29 de meciuri, în echipe de 5+1 jucători. Preoţii au reprezentat şase dieceze romano-catolice – Oradea, Satu Mare, Alba-Iulia, Iaşi, Bucureşti şi Timişoara şi patru eparhii greco-catolice – eparhia de Oradea, de Maramureş, Lugoj şi Cluj.

Competiţia a fost organizată de Asociaţia Clubul Sportiv Român, prin implicarea susţinută a profesorului de sport Sorin Manta şi a organizatorul acestei cupe, Claudiu Roznovszky.

Asociaţia a propus organizarea acestei competiţii de futsal prin care să aducă în atenţia persoanelor consacrate sportul, ca instrument de dezvoltare umană şi sociala. Obiectivul competiţiei este conştientizarea importanţei practicării sportului în rândul preoţilor, tinerilor şi copiilor din diecezele/eparhiile din ţară.

Potrivit organizatorilor, „Calix Sacerdotum îşi propune să facă din sport o experienţă de viaţă pentru preoţi care astfel să poată include în programele pastorale ale fiecărei dieceze/eparhii şi mai ales în activităţile fiecărei parohii, acest domeniu destul de neglijat până in momentul de faţă,”.

Sursa: AGERPRES/(A, AS -autor: Eugenia Paşca, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Lãzãroiu)


Sursa: egco.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-3{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Echipa de fotbal a Diecezei romano-catolice de Iași câștigătoarea cupei „Calix Sacerdotum” apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita