Fără categorie

Vizită pastorală a Preasfinţitului Ioan în parohia Coşteiu

La invitaţia Părintelui paroh Inoncenţiu Lung şi a Consiliului parohial, Preasfinţia Sa Călin Ioan Bot, Episcop auxiliar de Lugoj a vizitat parohia „Sf. Gheorghe” din Coşteiu, Protopopiatul de Lugoj în după-masa zilei de marţi, 14 iunie.

La sosirea în parohie, Preasfinţia Sa a fost întâmpinat în fața bisericii cu Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce de către Părintele paroh Inocenţiu. Copiii l-au întâmpinat pe Episcop cu tradiţionala pâine şi sare. De-asemenea a fost întâmpinat şi de domnul Petru Carebia, primarul Comunei Coşteiu.

Programul a început cu Sfânta Liturghie arhierească. Alături de Preasfinţitul Ioan, au concelebrat: părintele Olariu Cristian, paroh la Balinţ, părintele Neiconi Ovidiu, paroh la Ohaba-Forgaci şi părintele paroh Inocenţiu Lung.

Cuvântul de învăţătură ţinut de Preasfinţitul Ioan a fost pe marginea Evangheliei zilei, cea a Fericirilor şi despre Sfântul Anton de Padova.

După Sfânta Liturghie, copiii aflaţi în biserică au venit în faţa Sfântului altar unde Preasfinţitul Ioan împreună cu preoţii au rostit o rugăciune pentru copii. Apoi, în faţa statuii Sfântului Anton, a fost invocată o rugăciune de recomandare către Sfântul Anton.

La final Părintele Inocenţiu a mulţumit Preasfinţitului Ioan pentru vizita în parohie. Bucuria sărbătorii a continuat cu o agapă în curtea bisericii la care au fost invitaţi cu toţii.

Raimondo-Mario Rupp

.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-2{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Vizită pastorală a Preasfinţitului Ioan în parohia Coşteiu apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita