Fără categorie

Eveniment caritabil – „Muzică pentru viață”

Astăzi, 8 iunie 2022, în Cetatea din Oradea, Asociația Italiani in Bihor a organizat o conferință de presă, în vederea evenimentului caritabil Muzică pentru viață, care se va desfășura sâmbătă, 9 iulie 2022, de la ora 20:30 pe scena din curtea Cetății Oradea. Un concert extraordinar care va reuni zece tenori celebrii de pe cinci continente. În cadrul conferinței au luat cuvântul PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, Dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Județean Bihor și Domnul Tonino Sarcenti, inițiatorul și organizatorul evenimentului.

Încasările obținute în urma acestui eveniment vor fi destinate susținerii proiectului caritabil derulat în colaborare cu Spitalul Burlo Garofolo din Trieste (Italia), Spitalul Clinic Județean Bihor și Curia Episcopală Greco-Catolică din Oradea, pentru ajutorarea copiilor români cu probleme oncologice grave. Astfel, copii din România, cu probleme oncologice, vor beneficia de tratament de specialitate în unitatea medicală din Italia, echipată la cele mai înalte standarde pentru tratamentul copiilor cu afecțiuni grave.

Acest proiect a pornit din dorința de a întinde o mână celui care are nevoie de ajutorul nostru, cu atât mai mult atunci când aceștia sunt copii noștri. Cei care vin după noi, viitorul nostru trebuie să aibă o viață mai bună, a spus în cadrul conferinței de presă, Preasfinția Sa Virgil Bercea – episcop greco-catolic de Oradea. Preasfinția Sa a continuat: Totul a început când a venit la mine o mamă cu un copil grav bolnav și mi-au cerut să mă rog pentru ei. Atunci am început și să mă rog dar și să apelez la anumite cunoștințe de peste hotare. Așa am aflat că o astfel de intervenție la Viena costă în jur de 150. 000 de euro.

Prin Arhiepiscopul de Trieste am ajuns să iau legătura cu acest spital, unde am cunoscut-o pe Doamna Barbara Fari, o persoană extraordinară și foarte disponibilă în a-i ajuta pe ceilalți. Am întâlnit acolo o structură și o disponibilitate care m-a impresionat până la lacrimi. Sunt tratați acolo copii din toată lumea: Irak, Ucraina, Serbia, România și chiar din Africa. Filozofia spitalului este aceea de a-i ține în spital cât mai puțin pe copii, ajutând mamele care vin împreună cu copii la tratament, ca împreună cu copilul, să își găsească o locuință în oraș și să vină la spital doar când au loc investigațiile sau intervenția.

Dr. Gheorghe Carp a subliniat importanța și utilitatea acestui parteneriat subliniind că un oraș nu poate acoperi toate nevoile medicale ale locuitorilor lui. Sunt boli și maladii care la noi în țară nu se pot trata, deoarece nu sunt nici structurile și nici resursa umană specializată în acest sens. Colaborarea cu spitalul din Trieste este o oportunitate pe care orașul nostru nu o putea rata și cu ajutorul căreia medici din Oradea vor face diverse experiențe în Trieste și invers.

Pentru a ajuta acest proiect și a reduce costurile necesare pentru tratarea copiilor din România, Asociația Italiani in Bihor, prin reprezentantul său, Tonino Sarcenti au avut extraordinara idee a a unui concert caritabil în Oradea, care trebuia să aibă loc acum doi ani, dar pandemia a anulat totul.

În acest an, așadar, reputatul maestru Leonardo Quadrini, de la Televiziunea Rai – Italia, va dirija zece tenori, din zece țări diferite, acompaniați de orchestra Filarmonicii din Oradea. Astfel vor concerta: Fabio Andreotti (Italia), Ignacios Encinas (Spania), Armaldo Klogjeri (Albania), Vitaliy Kovalchuk (Ucraina), Mihai Urzicana (România), Rodrigo Trosino (Mexic), Sebastian Ferrada (Chile), Julienne Attoumbre (Coasta d Fildeș), Sinikiro Kawasaki (Japonia) și Liu Jianwei (China).

Biletele se pot găsi pe site-ul blt.ro, prețul fiind între 80 ron și 200 ron.

Biroul de Presă

Eveniment caritabil – „Muzică pentru viață”

Sursa: egco.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-3{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Eveniment caritabil – „Muzică pentru viață” apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita