Fără categorie

Tradiționalul pelerinaj la Sanctuarul Fecioarei Săracilor de la Cărbunari

Astăzi, 9 iunie 2019, în Duminica a VII-a a Paștilor, a avut loc tradiționalul pelerinaj al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, la Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj).

La ora 08.00 credincioșii au plecat în procesiune de la Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj spre Sanctuarul de la Cărbunari pentru a o cinsti pe Maica Sfântă și pentru a primi haruri deosebite de la Fiul său.

La ora 10.00 a început Sfânta Liturghie, celebrată de către Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore. Au concelebrat Pr. Ioan Fărcaș, Vicar Mitropolitan, Pr. Petru Dumitru, Rectorul Sanctuarului și alți preoți din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Claudiu le-a vorbit celor prezenți despre bucuria de a fi creștini și despre iubirea pe care Dumnezeu o revarsă asupra noastră. De asemenea, a amintit și despre efectele recentei vizite a Sfântului Părinte la Blaj și despre darul beatificării episcopilor greco-catolici martiri. Vizita Papei Francisc și beatificarea episcopilor martiri, a spus Preasfinția Sa, au arătat o altă Românie, în care oamenii au descoperit partea bună din ei și din țara în care trăiesc.

La sfârșitul Sfintei Liturghii a fost sfințită o statuie a Sfântului Anton de Padova, construită la Sanctuarul Fecioarei Săracilor de la Cărbunari, iar apoi s-a oficiat Paraclisul Maicii Domnului.

.fusion-gallery-2 .fusion-gallery-image {border:0px solid #f6f6f6;}

Biroul Arhieparhial de Presă

Foto: AMR

Articolul Tradiționalul pelerinaj la Sanctuarul Fecioarei Săracilor de la Cărbunari apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita