Fără categorie

Prima Împărtășanie Solemnă în Parohiile Ivănești și Poienița

În zilele de 12 iunie, „Duminica Coborârii Sfântului Spirit”, și 13 iunie, „Sărbătoarea Preasfintei Treimi”, comunitățile Parohiilor Ivănești și Poienița, din Protopopiatul Târgu Mureș „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, au fost învăluite de bucuria și lumina unui eveniment frumos, încărcat de trăiri unice și înălțătoare: 16 copii, câte 8 din fiecare parohie, au primit Prima Sfântă Împărtășanie Solemnă.

Atent și asiduu pregătiți de părintele paroh Adrian Pop, prin repetate întâlniri de cateheză și prin aplicarea diferitelor metode de pregătire, în cadrul Sfintei Liturghii din sărbătorile acestor două zile, alături de familii și de membrii comunităților, copiii L-au primit pe pe Isus Euharisticul în sufletele și inimile lor, încurajați de cuvintele părintelui paroh: „aceste momente să nu rămână pentru voi simple amintiri sau clișee, valorificați-le astfel încât să rodească o prietenie pe viață cu Mântuitorul”.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.

I Accept

Fiecare copil a primit, din partea părintelui Adrian Pop, o diplomă, o carte și un Rozar, care să le amintească de profunzimea acestui eveniment spiritual din viața lor. De asemenea, cele două comunități le-au pregătit copiilor dulciuri.

Mulțumim Bunului Dumnezeu și Preacuratei Fecioare Maria pentru aceste momente de har!

 

Preot paroh  Adrian Nicolae Pop

 

 

Articolul Prima Împărtășanie Solemnă în Parohiile Ivănești și Poienița apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita