Fără categorie

Reculegeri spirituale pentru clerul Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

Reculegerile spirituale reprezintă un itinerar pe care fiecare preot este chemat să îl parcurgă. Sunt un timp de har în care preoții se dedică mai profund asupra raportului cu Dumnezeu și cu propria vocație, lăsându-L pe Domnul să transforme inimile, făcându-le asemănătoare cu inima Sa.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, în perioada 7-8 aprilie 2022, preoții Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș au participat în modalitate online la două zile de reculegeri spirituale, la care a asistat și Preasfinția Sa Cristian, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei.

Predicator al reculegerilor spirituale a fost părintele Marcelin Rotaru din Cluj-Napoca.

În meditațiile sale, părintele Marcelin a aprofundat următoarele teme: „Principiul urmării lui Isus”, „Convertirea autentică”, „Autoritatea și puterea Cuvântului lui Dumnezeu”, „Împărăția lui Dumnezeu”, „Euharistia” și „Încurajarea în viața spirituală”. Prin profunzimea reflecțiilor propuse, părintele predicator a reușit să inspire confraților preoți nevoia unei tot mai adânci evlavii în spiritul slujirii lui Dumnezeu și a Bisericii Sale: Cuvântul lui Dumnezeu, pe care suntem chemați să îl trăim în viețile noastre, Cuvântul care ne îmbogățește și ne transformă în Euharistia pe care o celebrăm prin puterea Spiritului Sfânt, pentru a dărui curaj celor de lângă noi și a fi slujitori fideli și credibili ai Celui care ne-a chemat.





În timpul reculegerilor spirituale, s-a oficiat Rânduiala Ora a VI-a, a Dupăcinarului cel Mic și a Acatistului Maicii Domnului, răspunsurile fiind date  de seminariștii blăjeni.

În încheiere, Preasfinția Sa Cristian i-a mulțumit părintelui Marcelin Rotaru pentru meditațiile oferite în cele două zile de reculegeri menite să reînnoiască viața sufletească a preoților din Arhieparhie, ca itinerar de primenire sufletească pentru celebrarea Sărbătorii Învierii Domnului.

 

 

 

Biroul Arhieparhial de Presă

Articolul Reculegeri spirituale pentru clerul Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita