Fără categorie

Rugăciune și comuniune în Parohia din Apalina, Protopopiatul Reghin

Sâmbătă 23 iulie 2022, credincioșii Parohiei Apalina, Protopopiatul Reghin, au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Preasfințitul Cristian, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Din încredințarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Episcopul Cristian a oficiat rânduiala Paraclisului Maicii Domnului și a binecuvântat crucea care urmează să fie instalată pe turla bisericii parohiale, cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, lăcaș de cult dedicat comunității rome din oraș.

Ierarhul a fost întâmpinat de Părintele Adrian Lung, Protopop de Reghin, și de Părintele Gheorghe Lupea, Parohul comunității. La eveniment au fost prezenți și alți preoți din Protopopiatul Reghin.

Preasfinția Sa Cristian a transmis celor prezenți salutul și binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Greco-Catolice, cel care a consacrat această biserică în urmă cu 19 ani, și a subliniat importanța rugăciunii și a practicării faptelor bune, urmând pilda Maicii Sfinte, Ocrotitoarea creștinilor.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.

I Accept

După momentul liturgic, oaspeții s-au întreținut cu credincioșii într-un moment de comuniune frățească.

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

Articolul Rugăciune și comuniune în Parohia din Apalina, Protopopiatul Reghin apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita