Fără categorie

Exerciții spirituale pentru seminariști la Blaj

În perioada 19-20 martie 2021, în cadrul Seminarului Arhiepiscopal Major din Blaj a avut loc un itinerar de formare spirituală și de reculegere pentru seminariștii Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Datorită situației de pandemie în care ne aflăm, exercițiile spirituale s-au desfășurat în modalitate online, fiind predicate de Pr. Marius Taloș SJ.

În cele două zile de reculegere, Pr. Marius a oferit seminariștilor opt meditații pe baza unui itinerar biblic din Vechiul și Noul Testament. Părintele predicator a făcut o paralelă între figura Patriarhului Iosif și Mântuitorul Isus, scoțând în evidență pregătirea spirituală pe care trebuie să o parcurgă toți cei care răspund chemării de a-L sluji pe Dumnezeu ca preoți ai Lui.

La programul de rugăciune și la meditațiile susținute de Pr. Marius a luat parte și Preasfinția Sa Cristian, Episcopul Auxiliar.

La finalul exercițiilor spirituale, ca semn de recunoștință a fost oferit un buchet spiritual părintelui predicator din partea formatorilor Seminarului. Tot în acest sens, seminariștii s-au reunit duminică 21 martie 2021 pentru recitarea Orei a VI-a spre a-I cere Bunului Dumnezeu să îi răsplătească Pr. Marius pentru disponibilitatea și dăruirea manifestate față de comunitatea Seminarului nostru.

Diacon Ciprian Suciu

Vicerector

.fusion-gallery-1 .fusion-gallery-image {border:0px solid #000000;-webkit-border-radius:3px;-moz-border-radius:3px;border-radius:3px;}

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Exerciții spirituale pentru seminariști la Blaj apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita