Fără categorie

Sfințirea bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, din parohia Gurghiu

În Sâmbăta a VI-a după Rusalii, 23 iulie 2022, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a celebrat slujba de sfințire a bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, din localitatea Gurghiu, Protopopiatul Reghin, județul Mureș.

În cadrul slujbei de sfințire a bisericii, Părintele Adrian Lung, Protopop de Reghin, a dat citire Hrisovului semnat de Preafericitul Părinte Cardinal Lucian Mureșan. În Sfânta Masă a Altarului au fost așezate moaștele Fericiților Episcopi Vasile Aftenie, Ioan Bălan și Iuliu Hossu, Martiri ai Bisericii Greco-Catolice, care, împreună cu ceilalți patru Episcopi Martiri, Valeriu-Traian Frențiu, Tit-Liviu Chinezu, Ioan Suciu și Alexandru Rusu, au fost ridicați la cinstea altarelor de Sfântul Părinte Papa Francisc, în cadrul Dumnezeieștii Liturghii pe Câmpia Libertății de la Blaj, din 2 iunie 2019.

A urmat Sfânta Liturghie Arhierească la care au concelebrat alături de Episcopul auxiliar, Părintele Adrian Lung, Protopop de Reghin, Gheorgheni și Teaca, Părintele Ioan Fărcaș, Protopop de Târgu Mureș și Râciu, Părintele Cristian Rus, Protopop de Blaj, Părintele paroh Mihai Pașca și un sobor de preoți.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Cristian a subliniat importanța consacrării locurilor, lucrurilor, dar mai ales consacrarea noastră personală lui Dumnezeu, bucuria de a fi cu Dumnezeu, bucuria de a fi fii al lui Dumnezeu. Apoi a transmis celor prezenți că biserica nu este doar o casă oarecare ci este Casa in care Dumnezeu locuiește, precum și locul propice de întâlnire a credincioșilor cu Domnul.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.

I Accept

La eveniment a luat parte Domnul Laurențiu Boar, Primarul Comunei Gurghiu, Părintele Aurel Oltean, Paroh al comunității ortodoxe din Gurghiu, precum și Părintele Nagy Szabo Istvan, Pastorul comunității reformate din localitate.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Părintele Mihai Pașca a mulțumit tuturor binefăcătorilor bisericii, din țară si din străinătate, în mod special credincioșilor care i-au fost alături si l-au sprijinit.

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

 

Articolul Sfințirea bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, din parohia Gurghiu apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita