Fără categorie

Preasfinția Sa Cristian la înmormântarea Părintelui Bogdan Gheorghe

Joi, 2 septembrie 2021, la ora 11:00, la Biserica „Sf. Ursula” din Sibiu a avut loc slujba de înmormântare a Părintelui Bogdan Gheorghe, care a trecut pragul veșniciei la vârsta de 92 de ani.

Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice din România, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș a celebrat slujba de înmormântare a părintelui Bogdan Gheorghe. S-au unit în rugăciune Părintele protopop Nicolae Popa și Părintele Oscar Raicea, Decanul Romano-Catolic de Sibiu, alături de un sobor de preoți și de numeroși credincioși.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Cristian a transmis binecuvântarea și gândul Preafericirii Sale Cardinal Lucian. Apoi a invitat credincioșii prezenți să privească acest moment de tristețe ca o bucurie a veșniciei la care suntem cu toții chemați. „Dragostea unui preot este acea amintire din care izvorăște dorința noastră de a-l primi pe Dumnezeu, iar preoții care ne-au transmis credința, ne-au oferit odorul cel mai de preț. Părintele Gheorghe Bogdan ne lasă moștenirea unei treziri, a unei întoarceri, a unui curaj pentru a-L mărturisi pe Dumnezeu”, a concluzionat Preasfinția Sa Cristian.

La finalul celebrării, a fost citit mesajul de condoleanțe transmis de Asociația foștilor deținuți politici, de către Părintele Marius Vișovan.

Părintele Bogdan Gheorghe s-a născut în data de 23 mai 1929 în localitatea Arpașu de Jos, județul Sibiu. A ales calea preoției fiind hirotonit preot în 23 decembrie 1990 la Blaj, iar până în anul 2011 a fost în slujba parohiilor din Protopopiatul Sibiu.

„Cu sfinții odihnește, Cristoase, sufletul adormitului robului Tău, unde nu este durere nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit”.
Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

Articolul Preasfinția Sa Cristian la înmormântarea Părintelui Bogdan Gheorghe apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita