Fără categorie

Resfințirea Bisericii greco-catolice din Băile „1 Mai”

Cu Binecuvântarea Preasfinției Sale Virgil Bercea, Parohia greco-catolică „Nașterea Maicii Domnului” Haieu – Băile „1 Mai” din Protopopiatul de Oradea, vă invită cu aleasă bucurie spirituală să luați parte la evenimentul de resfințire a Bisericii, care va avea loc pe 04 septembrie 2021, de la ora 10:00, în Băile „1 Mai”.

Ceremonia de resfințire și Sfânta Liturghie vor fi oficiate de PSS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, Excelența Sa arhiepiscop Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, împreună cu un sobor de episcopi, preoți și diaconi din Eparhia de Oradea și Cluj-Gherla. La eveniment va lua parte și Excelența Sa George-Gabriel Bologan, ambasadorul României în Italia, fiul al locului și ctitor al acestei biserici, alături de alte personalități locale, naționale și internaționale. Evenimentul va fi transmis în mondoviziune de Maria TV și TelePace Italia – televiziunea catolică italiană care a susținut ridicarea acestui lăcaș de cult, acum 20 de ani.

Biserica greco-catolică din Haieu a fost consacrată în 2001 și este singura biserică din țară dedicată vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România (7-9 mai 1999). În anul 2019, la două decenii de la călătoria apostolică a primului Succesor al lui Petru în țara noastră, lăcașul sfânt a intrat într-un amplu proces de restaurare și restaurare, menit să-i conserve frumusețea și valoarea cultural-spirituală. La finalizarea acestor lucrări, Parohia dorește să împărtășească cu întreaga comunitate a comunei Sânmartin, a orașului Oradea, a binefăcătorilor și prietenilor acestui loc un moment de Har și recunoștință.

Evenimentul începe în seara zilei precedente, desfășurându-se după următorul program:

Vineri, 03 septembrie 2021

  • ora 17:00 – celebrarea Vecerniei

Sâmbătă, 04 septembrie 2021

  • ora 09:00 – slujba Utreniei
  • ora 10:00 – ceremonia resfințirii bisericii, urmată de Sf. Liturghie arhierească
  • ora 12:15 – program artistic susținut de Ansamblul „Stelele Bihorului”

Bucuria întâlnirii să ne ajute să intrăm în comuniune cu Domnul și să ne simțim cu toții frați: „Veniți și vedeți cât de bun este Domnul!”. Vă așteptăm!

Pr. Ștefan Madarasi, administrator parohial


30 august 2021, Băile „1 Mai”

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Resfințirea Bisericii greco-catolice din Băile „1 Mai” apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita