Fără categorie

Prima Împărtășanie solemnă pentru treizeci de copii de etnie romă din Parohia Greco – Catolică Târnăveni IV

Biserica Greco-Catolică continuă să acorde o atenție deosebită și să meargă împreună cu frații noștri din periferiile existențiale, cu cei marginalizați și defavorizați, așa cum Sfântul Părinte Papa Francisc ne-a invitat în cadrul istoricei Vizite Apostolice la Blaj din anul 2019.

În Duminica Învierii Domnului Isus Cristos, 24 aprilie 2022, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei Târnăveni IV cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Protopopiatul Târnăveni.

Învăluiți de lumina și căldura credinței, treizeci de copii l-au întâlnit pe Mântuitorul Înviat în Taina Sfintei Euharistii cu ocazia Primei Împărtășanii Solemne, la sfârșitul unui parcurs catehetic-formativ, după ce au fost spovediți pentru prima oară.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Episcopul Cristian, a oficiat Sfânta Liturghie, la care au concelebrat Părintele Barbu Stelian, Protopop de Târnăveni și Părintele Paroh Puia Emil. Cu acest prilej, a fost citită Scrisoarea Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului a Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice din România.

În cuvântul de învățătură, Episcopul auxiliar, a subliniat bucuria comuniunii în rugăciune, importanța frecventării Sfintelor Taine și a primirii luminii pe care Isus Cristos prin Învierea Sa le oferă tuturor.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.

I Accept

La sfârșitul celebrării Părintele Puia Emil a mulțumit tuturor pentru prezența și comuniunea în rugăciune, amintind importanța vizitei Episcopului în parohie și bucuria comunității.

În încheierea vizitei pastorale, Preasfințitul Cristian și credincioșii parohiei s-au bucurat de un moment de împărtășire și comuniune.

Înființată în anul 1996,  Parohia Târnăveni IV este una dintre parohiile Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș dedicate comunităților rom, asemeni Parohiei Barbu Lăutaru din Blaj. Ridicarea bisericii a fost făcută cu ajutorul credincioșilor voluntari și a Mitropoliei Blajului. La momentul actual, parohia are peste 200 de familii implicate activ în activitățile pastorale.

 

Pr. Protopop Stelian Barbu

 

Articolul Prima Împărtășanie solemnă pentru treizeci de copii de etnie romă din Parohia Greco – Catolică Târnăveni IV apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita