Fără categorie

Curs de prezentare a metodologiei de lucru cu tinerii a Asociației Zileos în Eparhia de Cluj-Gherla

Cu binecuvântarea Preasfinției Sale Claudiu Lucian Pop, Biroul Eparhiei de Cluj-Gherla pentru pastorația tinerilor și copiilor a organizat în perioada 17 februarie – 17 martie 2022, pe o platformă online, un curs de prezentare a metodei și metodologiei de lucru cu tinerii a Asociației Zileos.

La formare au participat preoți și laici implicați în pastorația tinerilor și a copiilor de pe  teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla. Cursul a fost susținut de Patrick François, din Canada, Elisabeth Terrien, din FranțaRamona Dragoș, Pr. Alin Cîndea, George Damian, din România. Partea tehnică a fost asigurată de Alex Cristea și Dragoș Tomescu.

Zileos este o asociație care lucrează cu tineri cu vârsta cuprinsă între 11 şi 25 de ani (pre-adolescenţi, adolescenţi, studenţi şi tineri care și-au început cariera profesională). Proiectul dezvoltă o pastoraţie care se sprijină pe necesitatea de a le veni în întâmpinare în mediul lor de viaţă. În toate programele sale, Zileos are grijă să ţină cont de patru dimensiuni: raportarea la sine; relaţia cu ceilalţi, relaţia cu Isus Cristos, raportarea la lume şi angajamentul în lume. Zileos are ca finalitate trezirea, iniţierea în credinţa creştină, formarea şi organizarea tinerilor. Se adresează, de asemenea și tinerilor, care afirmă că sunt în căutarea lui Dumnezeu sau nu-L cunosc pe Dumnezeu, care sunt departe de Biserică şi de credinţa creştină.

 

Articolul Curs de prezentare a metodologiei de lucru cu tinerii a Asociației Zileos în Eparhia de Cluj-Gherla apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita