Fără categorie

Vizita pastorală a Preasfințitului Cristian în Parohia Lunca Târnavei

În a doua Duminică a Postului Mare (a Sfântului Grigore Palamas), 20 martie 2022, credincioșii Parohiei Greco-Catolice cu hramul „Bunavestire” din Lunca Târnavei (Spini), Protopopiatul Blaj, au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Preasfințitul Cristian, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. Din încredințarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice din România, Episcopul Cristian a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială.

Ierarhul a fost întâmpinat de către Părintele Cristian Rus, Protopop al Blajului, însoțit  de  Părintele Viorel Comșa, Paroh de Lunca Târnavei și de un sobor de preoți din Protopopiatul Blaj. Din partea autorităților locale a fost prezent Primarul Comunei Șona, Domnul Florin Teodor Mărginean, care a adresat un cuvânt de salut și de bun venit.

Preasfinția Sa Cristian a subliniat în cuvântul de învățătură importanța perioadei de post pentru credincioși și a practicării faptelor bune îndreptate către cei care au nevoie de ajutor și sprijin. Episcopul a cerut celor prezenți să fie alături de vecinii noștri ucraineni în aceste momente de încercare, prin rugăciune pentru pace și prin gesturi concrete de susținere și generozitate față de cei aflați în suferință și nevoi.






La sfârșitul celebrării liturgice Părintele paroh Viorel Comșa a mulțumit tuturor pentru prezența și comuniunea în rugăciune, amintind importanța vizitei Ierarhului în parohie și bucuria comunității adunată în Casa Domnului. Ziua de sărbătoare s-a încheiat cu participarea invitaților la o agapă frățească, organizată de către bunii credincioși ai parohiei.

 

Pr. Viorel Comșa

Foto: Costin Oprean

 

Articolul Vizita pastorală a Preasfințitului Cristian în Parohia Lunca Târnavei apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita