Fără categorie

Vizita Preasfinției Sale Cristian în Protopopiatele Brașov și Făgăraș

Preasfinția Sa Cristian, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a vizitat Protopopiatele Brașov și Făgăraș, în perioada 22-23 ianuarie 2022, din încredințarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan.

Programul Episcopului Cristian a început cu celebrarea Sfintei Liturghii Arhierești, sâmbătă 22 ianuarie 2022, în Parohia Brașov II – „Bunavestire”. Au urmat apoi vizite în Protopopiatul Făgăraș, în parohiile „Sfântul Mucenic Gheorghe” din Șercaia, „Bunavestire” din Copăcel, localitatea natală a Mitropolitului Dr. Vasile Suciu, „Adormirea Maicii Domnului” din Făgăraș, și în Protopopiatul Brașov, în parohia „Cuvioasa Paraschiva” din Comăna de Jos. Episcopul auxiliar a fost însoțit de Pr. Flavius Florea, Vicar administrativ și Protopop de Brașov, de Pr. Tit-Liviu Negrea, Protopop de Făgăraș, și de Pr. Ciprian Suciu, Vicerector al Seminarului Major Arhieparhial.

Tot sâmbătă, în a V-a zi din săptămâna pentru Unitatea Creștinilor, în Biserica greco-catolică „Sfântul Petru” din Brașov, Preasfinția Sa Cristian s-a alăturat inițiativei de împreună rugăciune. Au fost prezenți reprezentanții celor șase culte participante, împreună cu un număr mare de credincioși, iar corala „Catolica” condusă de maestrul Mihail Gorbonov, a întreținut atmosfera de rugăciune pentru împăcare și unitate.

Duminică, 23 ianuarie 2022, Episcopul Cristian a oficiat Sfânta Liturghie în parohia „Sfântul Petru” Brașov I, la care au concelebrat Părintele Vicar administrativ și protopop Flavius Florea, Părintele Vice paroh Samuel Fancsali și Pr. Ciprian Suciu. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Cristian a transmis comunității salutul și binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Române Unită cu Roma, Greco – Catolică. Referindu-se la Evanghelia Dumincii, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți despre lumină, despre vindecare și despre bucurie. Așa cum Isus a ascultat glasul orbului, a spus Episcopul, așa va asculta și glasul nostru. Dumnezeu niciodată nu se află la o distanță atât de mare încât cererile noastre să nu fie auzite. Cu toții suntem orbi și cu toții avem nevoie de lumina și de vindecarea Lui. Iar Domnul așteaptă de la noi să îl rugăm cu credința orbului din naștere. Îndemnul Preasfinției Sale este de a privi și noi la Isus, Lumina lumii, și să-i cerem și noi acea lumină pe care a primit-o orbul din Ierihon, pe care apoi să o putem dărui și celorlalți.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.

I Accept

Biroul Arhieparhial de Presă

Articolul Vizita Preasfinției Sale Cristian în Protopopiatele Brașov și Făgăraș apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita