Fără categorie

Brașov: Celebrarea Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor

„Am văzut steaua Lui la răsărit și am venit să-L adorăm.” (Matei 2,2) este citatul biblic care conduce tema Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din anul 2022.

Sâmbătă 22 ianuarie 2022, în a V-a zi din săptămâna pentru Unitatea Creștinilor, în biserica greco-catolica “Sfântul Petru” din Brașov, s-au reunit reprezentanții celor șase culte participante, împreună cu un număr mare de credincioși. Corala CATOLICA condusă de maestrul Mihail Gorbonov, a întreținut o atmosfera caldă de rugăciune pentru împăcare si unitate.

Din încredințarea Prefericirii Sale Cardinal Lucian și la invitația Pr. Vicar administrativ Flavius Florea, s-a alăturat inițiativei de împreună rugăciune Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. În cuvântul rostit, Episcopul a transmis celor prezenți salutul și comuniunea de rugăciune Întâistătătorului Bisericii Greco-Catolice din Romania, Preafericitul Părinte Cardinal Lucian.

Rugăciunea la care este invitat fiecare creștin și coordonatele pe care se bazează unitatea, s-au aflat în centrul reflecției Ierarhului: „Fiecare început de an ne amintește faptul că uceniciii lui Isus sunt dezbinați, și datorită acestui fapt suntem invitați la rugăciune. Rugăciunea trebuie să ne conducă spre o realitate nouă și trebuie să ne înalțe spre ceruri”.

În încheiere, făcând referire la citatul biblic care conduce tema Octavei de rugăciune din acest an, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să fie o stea care să le indice celorlalți unde se află Pruncul divin.




Unul dintre momentele esențiale de mare încărcătură spirituală și unitate frățească a fost rostirea de către toți cei prezenți în trei limbi (română, maghiară și germană) a rugăciunii domnești Tatăl Nostru, urmată de Binecuvântarea lui Aaron:

DOMNUL SĂ VĂ BINECUVÂNTEZE ȘI SĂ VĂ PĂZEASCĂ! DOMNUL SA-ȘI LUMINEZE FAȚA SPRE VOI ȘI SĂ SE ÎNDURE DE VOI!

DOMNUL SĂ-ȘI ÎNALȚE FAȚA PESTE VOI ȘI SĂ VĂ DEA PACEA!

 

Biroul Arhieparhial de Presă

Articolul Brașov: Celebrarea Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita