Fără categorie

Întâlnirea responsabililor cu Pastorația Familiilor din Eparhii

”…Dorința de familie rămâne vie, în special printre tineri, și motivează Biserica…”

Amoris Laetitia nr. 1

Biroul pentru pastorația familiilor din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș, a organizat, sâmbătă 7 septembrie 2019, în Parohia Preasfânta Treime Biertan, Prot. Dumbrăveni,  Întâlnirea Responsabililor cu Pastorația Familiilor din Eparhiile Bisericii Greco-Catolice.

Scopul întâlnirii a fost de a discuta, a cunoaște, și a pune împreună experiența cu privire la pastorația familiilor și de a vedea care sunt direcțiile de urmat pe termen scurt, mediu și lung.

Amoris Laetitia la nr. 85, spune că: „ Biserica este chemată să colaboreze, cu o acțiune pastorală adecvată, pentru ca părinții înșiși să-și poată îndeplinii misiunea educativă. Trebuie să facă aceasta ajutându-i mereu să valorizeze rolul lor specific și să recunoască faptul că aceia care au primit sacramentul Căsătoriei devin adevărați slujitori educativi, pentru că formându-i pe copiii lor ei edifică Biserica și făcând aceasta acceptă o vocație pe care Dumnezeu le-o propune lor.”

În cadrul acestei întâlniri, părintele Călin Sechelea a prezentat: Etapele cronologice ale pastorației familiei; Familia în formare, Familia la început de drum, Familia matură, Familia la vârsta a 3-a.  Au urmat apoi dezbateri cu privire la modurile de pastorație a familiilor în orașele mari, orașele mici și în mediul rural.

Deoarece „Biserica este un bun pentru familie, familia este un bun pentru Biserică. Păzirea darului sacramental al Domnului implică nu numai fiecare familie, ci însăși comunitatea creștină.” (A.L.87)

În acest sens cu toții suntem chemați să dăm o atenție deosebită pastorației familiei pentru că „Biserica este familie de familii, îmbogățită constant de viața tuturor bisericilor familiale.”

Întâlnirea responsabililor cu Pastorația Familiilor din Eparhii

Pr.Tudor- Alexandru Gecășan


Director al Biroului pentru pastorație a familiilor

din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș

Articolul Întâlnirea responsabililor cu Pastorația Familiilor din Eparhii apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita