Fără categorie

Elevi din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș, premiați pentru rezultatele obținute la concursurile școlare

Elevii din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș care au participat, în acest an, la olimpiada de religie greco-catolică, precum și elevii Liceului Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare” Blaj calificați la concursurile școlare, județene, naționale și internaționale, au fost premiați, duminică 19 iunie 2022, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj.

La finalul Sfintei Liturghii Arhierești, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, le-a înmânat, în numele Preafericitului Cardinal Lucian, diplome de merit elevilor din Arhieparhie, pentru participarea, cu rezultate deosebite, la concursurile școlare din anul de învățământ 2021/2022.

Pentru rezultatele obținute la olimpiada de religie greco-catolică, faza județeană și națională, au fost premiați elevi de la Liceul Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare” Blaj, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu și Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș.


De asemenea, au fost premiați elevii de la Liceul Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare” Blaj care au participat la fazele județene, naționale sau internaționale (în cazul Olimpiadei Riscurilor și Hazardelor  Antropice și Naturale) ale olimpiadelor de matematică, limba engleză, geografie, educație fizică și sport (fotbal feminin, atletism, cros), precum și elevii care au reprezentat cu succes această școală la Cocursul Județean de muzică și poezie religioasă „Credo”.

„În numele Preafericitului Cardinal Lucian, doresc să-i felicit pe copiii care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele județene, naționale și internaționale! Transmit felicitări, din partea noastră, a preoților, celor care i-au susținut în activitatea lor formativă, în mod deosebit profesorilor care i-au îndrumat în acest parcurs. Tuturor, haruri și binecuvântări de la Dumnezeu”, a spus Preasfinția Sa Cristian.

 

Biroul de presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

Articolul Elevi din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș, premiați pentru rezultatele obținute la concursurile școlare apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita