Fără categorie

SEARA DE RUGĂCIUNE A TINERILOR GĂZDUITĂ DE BISERICA REFORMATĂ

,,Credinţa în afara faptelor bune înseamnă război”

,,Vechile dispute dintre Biserici pe tema concurenţei între credinţă şi fapte bune au fost zadarnice, fiindcă nu există credinţă fără fapte”

,,A învăţa în Cristos şi a face bine în Cristos este bine”

La Liceul Reformat ,,Lórántffy Zsuzsánna”, situat în Oradea pe strada Andrei Șaguna, s-a desfăşurat Rugăciunea pentru Unitate animată de către tineri. Înainte de pandemie, acest eveniment a mai fost organizat de către Bisericile Romano-Catolică, Greco-Catolică şi Penticostală.
Biserica Greco-Catolică a fost reprezentată de peste 20 de tineri din grupuri şi asociaţii (ASTRU, Alegria, Don Orione, Cercetaşi, Enjoy Music, Zileos, Nufărul) însoţiţi de îndrumători, alături de care a fost Preasfinţitul Virgil Bercea şi Biroul Pastoral.
Evenimentul a fost pregătit de către Părintele Szakács Zoltán, preot al Liceului Reformat Lórántffy Zsuzsánna și îndrumător în munca cu tinerii, iar Preasfinţitul János Szabolcs Bogdán a salutat oaspeţii rostind o rugăciune, pentru ca ,,fiecare dintre noi să primească şi în această seară binecuvântarea lui Dumnezeu şi haruri spirituale”.

Prin cuvântul de învăţătură rostit de către Părintele Visky István, tinerilor li s-a arătat cum în viaţa spirituală a învăţa este diferit de a memora, fiind echivalent de fapt cu a fi un ucenic călăuzit de către Păstor, urmându-l pe acesta. De-asemenea, tinerilor li s-a adus în atenţie zădărnicia vechilor dispute care au antrenat Bisericile pe tema concurenţei între credinţă şi fapte bune, concluzionându-se cu ideea că ,,nu există credinţă fără fapte. Credinţa fără fapte este doar o opinie, apoi, a face ceva în van şi fără noimă, fără a crede, înseamnă haos”. Nu în ultimul rând, ,,credinţa în afara faptelor bune înseamnă război”. De aceea, soluţia vine ,,urmându-L pe Isus, care s-a definit a fi Calea”.

,,A învăţa în Cristos şi a face bine în Cristos este bine, atunci Dumnezeu va spune din nou, ceea ce a rostit la Creaţie: Totul este bine, ca şi cum am trăi a doua creaţie… Bine aţi venit în Creaţia nouă!”
În continuare, tineri aparţinând diferitelor biserici participante au rostit rugăciuni, mărturii, gânduri, mesaje de recunoştinţă şi de speranţă, de-a lungul întregului program fiind menţinută o atmosferă caldă şi emoționantă inclusiv prin intermediul muzicii.

La final, Părintele Popa Paul, director al Biroului Pastoral, a adresat tinerilor prezenţi invitaţia de a participa la o Rugăciune Ecumenică a Tinerilor, un moment de comuniune care va fi organizată la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea, cu binecuvântarea Preasfinţitului Virgil Bercea, în ziua de sâmbătă, 4 februarie 2023, la ora 18.00, când se vor ruga împreună tineri de diferite religii: greco-catolică, romano-catolică, ortodoxă, evanghelică-lutherană, venind din Suedia, Ungaria, Italia, Bulgaria și România, în vederea participării în această vară la un Campus Ecumenic în Loreto, Italia.

În această seară Rugăciunea pentru Unitate va continua în Biserica Reformată Rogerius, situată pe strada Eroului Necunoscut nr. 6, începând cu ora 17:00.

Cei care doresc să vizioneze desfăşurarea Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor în Oradea au la îndemână această adresă on-line:
https://www.facebook.com/unitatea.crestinilor.oradea/

Laura Ologu
Biroul Pastoral


Sursa: egco.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-3{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul SEARA DE RUGĂCIUNE A TINERILOR GĂZDUITĂ DE BISERICA REFORMATĂ apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita