Fără categorie

Noul program al vizitei Cardinalului Leonardo Sandri în România

Modificare de ultim moment din cauza războiului din Ucraina

Programul anunțat (v. aici) al vizitei Cardinalului prefect al Congregației pentru Bisericile Orientale în Eparhia de Cluj-Gherla se modifică, urmare a dorinței  Sfântului Părinte Papa Francisc, ca Eminența Sa Leonardo Sandri, în zilele de 3-4 iunie 2022, să întâlnească refugiații ucraineni din România pentru a le transmite binecuvântarea apostolică și toată susținerea spirituală a Urmașului lui Petru.

Ca urmare, Eminența Sa Cardinal Leonardo Sandri va fi prezent la Cluj-Napoca, în 2 iunie 2022, de la ora 12:00, în Aula Magna a Universității Babeș-Bolyai, unde i se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa din partea prestigioasei Universități clujene.

În aceeași zi, de 2 iunie – Sărbătoarea Fericiților Episcopi martiri în Biserica Greco-Catolică, la ora 18:00, capul dicasterului vatican responsabil cu Bisericilor de rit oriental va fi primit, cu bucurie, de către Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, în biserica monument istoric „Bob”, prima biserică românească dintre zidurile Cetății Clujului, unde se va celebra ceremonia sfințirii sfântului locaș în urma lucrărilor de restaurare.

În aceeași zi, de 2 iunie, în sărbătoarea Înălțării Domnului și a Fericiților Episcopi martiri în Biserica Greco-Catolică, la ora 18:00, capul dicasterului vatican responsabil cu Bisericilor de rit oriental va fi primit, cu bucurie, de către Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, în biserica monument istoric „Bob”, prima biserică românească dintre zidurile Cetății Clujului, unde se va celebra ceremonia sfințirii sfântului locaș în urma lucrărilor de restaurare.

Programul prevăzut în zilele de 3 și 4 iunie (întâlnirea ecumenică la Cluj-Napoca și sfințirea bisericii „Sf. Anton” a parohiei Dej III, Dealul Florilor) se suspendă, Eminența Sa Cardinalul Leonardo Sandri urmând să fie prezent în aceasta perioadă la Sighetul Marmației.

În continuare, duminică, 5 iunie, de la ora 10:00, prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale va concelebra Sfânta Liturghie alături de membrii Sinodului Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, în Catedrala arhiepiscopală majoră din Blaj, pentru a marca aniversarea a trei ani de la vizita Sfântului Părinte Papa Francisc în Mica Romă.

În aceeași zi, de la ora 16:30, Cardinalul Leonardo Sandri va conduce un moment de rugăciune și în biserica greco-catolică din cartierul Barbu Lăutaru din Blaj, un lăcaș de cult dedicat comunității rome din oraș.

Pe întreg parcursul vizitei în România, prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale va fi însoțit de Excelența Sa, Miguel Maury Buendia, Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova, și de sub-secretarul Congregației pentru Bisericile Orientale, don Flavio Pace.

Încredințând, în rugăciune, ocrotirii Cerului vizita Cardinalului Leonardo Sandri în România, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, invită preoții, persoanele consacrate și credincioșii să ia parte la manifestările publice la care va fi de față Înaltul prelat, care vine ca reprezentant al Sfântului Părinte Francisc și ca semn al unirii cu Biserica Romei pentru care au luptat și s-au sacrificat Episcopii martiri, aducând lumii întregi mărturia unității în credință cu urmașul Sfântului Apostol Petru, deținătorul cheilor Împărăției Cerurilor.

.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-2{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Noul program al vizitei Cardinalului Leonardo Sandri în România apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita