Fără categorie

A treia întâlnire „O zi cu Episcopul meu”

„O zi cu Episcopul meu” – întâlnire a unui nou grup de preoți cu Păstorul Eparhiei de Cluj-Gherla

Continuă întâlnirile din seria „O zi cu Episcopul meu” între preoți ai Eparhiei de Cluj-Gherla și Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul eparhial. Un nou grup, format din 12 preoți, au luat parte la un program de comuniune și rugăciune, luni, 7 martie 2022, la sediul Seminarului eparhial „Sf. Ioan Evanghelistul” din Cluj-Napoca.

Preoții și Ierarhul s-au rugat, au purtat discuții în grup și individuale, au împărtășit și au căutat împreună soluții pentru timpul de criză pe care îl traversează societatea de astăzi. În mod particular în această perioadă a războiului din Ucraina, Biserica este implicată direct în susținerea miilor de refugiați care fug din calea războiului, ajung și în România, dar aici trebuie să fie primiți și ajutați pentru a nu suferi de foame și de frig.

Preoții contribuie la colectarea și distribuirea de ajutoare umanitare pentru ei, intermediază celor ce pot și doresc să asigure adăpost și casă celor rămași fără casă. De asemenea, tot preoții sunt chemați să încurajeze, să asiste spiritual credincioșii afectați psihologic de noua realitate din țara vecină, la care asistă aparent neputincioși, să le reamintească „armele” creștinului cu care poate fi câștigată orice luptă: iubirea fraternă, postul, rugăciunea, credința.

Este un timp în care comuniunea și conștiința apartenenței la o familie unică, din care fac parte toți oamenii, pot face minuni, pot cu adevărat mijloci și revela prezența și puterea lui Dumnezeu chiar în mijlocul realităților crude și sumbre. Preoții sunt cei care pot aduce lumina, ei îl coboară zilnic pe Dumnezeul Puterilor pe sfintele altare.

Întâlnirea de la sediul Seminarului Teologic eparhial a fost ocazie pentru Preasfinția Sa Claudiu si pentru preoții participanți să salute studenții seminariști care s-au întors la Cluj-Napoca, după o săptămână în care, cu binecuvântarea Preasfințitului Claudiu, s-au aflat la Sighet, împreună cu pr. rector Marius Furtună, la centrul pentru primirea refugiaților de la Mănăstirea Surorilor Congregației Surorilor Maicii Domnului, unde s-au implicat ziua și noaptea să ajute și să susțină primirea, cazarea și ocrotirea lor.

Luni 7 martie 2022, a avut loc cea de-a treia întâlnire dintre Preasfinția Sa Claudiu și preoți ai Eparhiei de Cluj-Gherla, după cele din 7 și 21 februarie, întâlniri care se înscriu și în tematica parcursului sinodal, la nivel eparhial, convocat de Sfântul Părinte Francisc și care se desfășoară în comuniune cu întreaga Biserică Catolică.

.fusion-gallery-1 .fusion-gallery-image {border:0px solid #f6f6f6;-webkit-border-radius:3px;-moz-border-radius:3px;border-radius:3px;}

.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-3{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul A treia întâlnire „O zi cu Episcopul meu” apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita