Fără categorie

Sărbătoarea Botezului Domnului în Catedrala Arhiepiscopală Majoră din Blaj

În Iordan botezându-Te Tu, Doamne, închinarea Treimii s-a arătat; că glasul Părintelui a mărturisit Ție, Fiu iubit pe Tine numindu-Te; și Spiritul în chip de porumbel a adeverit întărirea Cuvântului. Cel ce Te-ai arătat, Cristoase Dumnezeule, și lumea ai luminat, mărire Ție.

În Sărbătoarea Botezului Domnului care este de o importanță deosebită pentru Poporul lui Dumnezeu, un număr mare de credincioși au fost prezenți în Catedrala Blajului la Sfânta Liturghie celebrată astăzi, 6 ianuarie 2020, de către Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, alături de trei preoți și un diacon.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Claudiu a vorbit despre semnificația sărbătorii și a subliniat faptul că botezul nostru este grefat pe botezul Mântuitorului Isus Cristos, fapt ce reprezintă momentul de comuniune deplină dintre om și Dumnezeu. Viața noastră se deschide și devine comuniune deplină cu cerul prin Taina Botezului. De asemenea, Preafinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți la trăirea propriului dar al botezului prin lucruri concrete: rugăciune, spovadă și participarea frecventă la Sfânta Liturghie.

La finalul Sfintei Liturghii s-a oficiat Sfințirea cea mare a apei, iar apoi credincioșii au fost stropiți cu apă sfințită spre curățire și binecuvântare.

.fusion-gallery-1 .fusion-gallery-image {border:0px solid #f6f6f6;-webkit-border-radius:3px;-moz-border-radius:3px;border-radius:3px;}

Biroul Arhieparhial de Presă

Foto: Andrei Câmpean

Articolul Sărbătoarea Botezului Domnului în Catedrala Arhiepiscopală Majoră din Blaj apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita