Fără categorie

PS Cristian, în mijlocul comunității din Brașov

Sâmbătă, 20 ianuarie 2024, în a treia zi din Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, în biserica greco-catolică  „Sfântul Petru” din Brașov, s-au reunit reprezentanții celor șase culte istorice participante, romano-catolic, reformat, evanghelic german, evanghelic maghiar, unitarian și greco-catolic, împreună cu un număr mare de credincioși.

Din încredințarea Prefericirii Sale Cardinal Lucian, s-a alăturat inițiativei de împreună rugăciune Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. În cuvântul rostit, Episcopul a transmis celor prezenți salutul și comuniunea de rugăciune Întâistătătorului Bisericii Greco-Catolice din Romania, Preafericitul Părinte Cardinal Lucian.

La acest eveniment a participat și Excelența Sa Ministru Secretar de Stat pentru Culte, Ciprian Olinici, care a susținut un discurs pe tema aleasă, din cadrul octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor: ajutorarea aproapelui.

Corala CATOLICA, condusă de maestrul Mihail Gorbonov, a întreținut o atmosfera caldă de rugăciune pentru pace și unitatea între biserici.

Duminică, 21 ianuarie 2024, Preasfinția Sa Cristian a prezidat Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Petru” din Brașov. La masa altarului s-au unit în rugăciune preoții: Pr. Flavius Florea, Pr. Liviu Ursu, Pr. Samuel Fancsali, Pr. Liviu Negrea și Pr. Marius Câmpean.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.

I Accept

În cuvântul de învățătură, Episcopul a subliniat importanța căutării permanente a vindecării rănilor și păcatelor noastre prin întâlnirea cu Cuvântul lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru Isus Cristos.

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

Articolul PS Cristian, în mijlocul comunității din Brașov apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita