Fără categorie

PS Cristian, vizită în comunitatea greco-catolică din Milano (Italia)

Duminică, 12 Februarie 2023, Duminica a 33-a după Rusalii (a Fiului risipitor), a avut loc vizita Preasfinției Sale Cristian Crișan, Vizitator apostolic pentru credincioșii greco-catolici români din Europa Occidentală, în comunitatea greco-catolică din Milano, Italia.

Sfânta Liturghie Arhierească s-a desfășurat în biserica „San Nicolao”, pusă la dispoziția comunității de către Arhiepiscopia Romano-Catolică de Milano și prin bunăvoința Parohiei Sant’Ambrogio.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de Preasfinția Sa Cristian, împreună cu Părintele Robert Popa, capelanul comunității din Milano.

Credincioșii prezenți au putut asculta și medita împreună cu Episcopul Cristian asupra Evangheliei duminicii, îndeosebi asupra figurii Fiului risipitor, cel care a ales să-și ia viața în propriile mâini pentru un viitor incert, departe de cel visat.

Preasfinția Sa Cristian a mai pus în lumină capacitatea Tatălui milostiv de a accepta voința fiului chiar și în fața eșecului evident, fiind mereu pregătit să-l aștepte și să-l ierte.

Comunitatea greco-catolică română din Milano a fost recunoscută canonic în anul 2014 ca Missio cum cura animarum de Arhidieceza locală, prin decretul Arhiepiscopului din aceea perioadă, Eminența Sa Card. Angelo Scola.

La finalul Sfintei Liturghii, comunitatea greco-catolică română din zona milaneză a avut bucuria de a fi vizitată și salutată de Excelența Sa Erminio De Scalzi, Episcop Auxiliar de Milano, și de către don Alberto Vitali, director al Biroului Migrantes din Arhidieceza de Milano, ambii manifestându-și apropierea spirituală față de comunitate și de păstorul ei.
 

A consemnat Dan Farcaș

Articolul PS Cristian, vizită în comunitatea greco-catolică din Milano (Italia) apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita