Fără categorie

O nouă întâlnire a preoţilor din Protopopiatul de Lugoj

Aceste întruniri începute în etapa de consultare eparhială a Sinodului Episcopilor au continuat consecvent. S-a conturat și consolidat o metodologie de lucru și au fost elaborate teme de dezbătut.

La invitaţia Părintelui Ioan Grad, paroh de Darova, în dimineața zilei de 14 februarie 2023, cu începere de la orele 10.00, la parohia cu hramul „Înălţarea Sfintei Cruci” din localitate a avut o nouă întrunire (a IX-a) a preoţilor parohi din Protopopiatul de Lugoj.

Şi această întâlnire s-a bucurat de prezenţa Preasfinţitului Călin Ioan Bot, Episcop auxiliar de Lugoj.

Primul moment al întâlnirii a fost întâmpinarea episcopului cu Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce în faţa bisericii parohiale, de către pr. Inocenţiu Lung, Protopop de Lugoj şi de către pr. paroh Ioan Grad. A urmat un moment de rugăciune desfăşurat în Biserica parohială.

Şedinţa a continuat la oficiul parohial cu prezentarea parohiilor încredinţate, din partea a patru preoți.

Înainte de a se trece la prezentările propriu-zise, Preasfinţitul Ioan a adresat câteva cuvinte în deschiderea lucrărilor. A spus că a venit cu mare recunoştinţă pentru a-l sărbători pe părintele paroh Ioan Grad. Ierarhul a subliniat că rolul acestor întâlniri este comuniunea dintre preoţi şi a mulţumit pentru că aceste întâlniri continuă să aibă loc, subliniind în același timp că constituie și o obligație de serviciu, în paralel cu rolul lor de a crea și susține comuniunea și conlucrarea. Aceste întâlniri de protopopiat au rolul și sunt resurse de îmbunătățire a activității pastorale și administrative a preoților.

În continuare episcopul a împărtăşit câteva lucruri despre recenta întâlnire a parcursului sinodal, aflat în fază continentală, care a avut loc recent la Praga. A spus, printre altele, că Biserica Catolică are curajul să se pună pe sine în discuţie pentru a se înnoi și a crește. În misiunea pastorală a Bisericii, accentul trebuie pus pe familii și pe tineret, pe formarea și susținerea spirituală a acestora.

În partea a doua a întâlnirii au urmat prezentările temei.

Întâlnirea a avut şi un timp de dezbatere în care fiecare dintre cei prezenți au împărtășit aspecte din experiența proprie pe marginea temei abordate.

Ţinem să menţionăm că la această întâlnire au fost prezenţi toţi preoţii din protopopiat.

După încheierea dezbaterilor a urmat servirea mesei de prânz, oferită cu multă generozitate de către gazda acestei întâlniri: pr. Grad Ioan împreună cu soţia sa.

S-a convenit ca următoarea întâlnire să aibă loc în ziua de 4 mai, ora 10, locul urmând să fie stabilit ulterior.

A consemnat: Raimondo-Mario Rupp

.fusion-body .fusion-builder-column-3{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-3 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-3{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-3 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-3{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-3 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-4{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul O nouă întâlnire a preoţilor din Protopopiatul de Lugoj apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita