Fără categorie

Preasfințitul Alexandru Mesian a fost sărbătorit în Catedrala Lugojului la împlinirea venerabilei vârste de 86 de ani

Preasfinția Sa Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj a împlinit la 22 ianuarie 2023, frumoasa vârstă de 86 de ani.

Unul din momentele solemne de sărbătorire a fost în duminica 32-a dupa Rusalii, la 22 ianuarie 2023, în catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” în cadrul Sfintei Liturghii Arhiereşti, unde Preasfinţia Sa fost felicitat de către Corul catedralei „Reînvierea”, pe care îl consideră ca făcând parte din „familia” sa, şi de credincioșii prezenți.

La Sfânta Liturghie Arhierească, alături de Preasfinţitul Alexandru şi Preasfinţitul Ioan, Episcop auxiliar de Lugoj, au concelebrat: Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar general, Pr. Prot. On Ioan Pop, parohul catedralei şi Pr. Ardelean Narcis, paroh la Şanoviţa. Răspunsurile au fost date de Corul catedralei, dirijat de dna prof. Olimpia Drăgan.

În Cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Alexandru a vorbit despre Evanghelia zilei: Zaheu vameşul. „Isus Cristos n-a venit să osândească pe cel păcătos” a spus PS Alexandru, „ci a venit să-l indrepte; a venit să salveze oaia cea pierdută, a venit să ne vindece, a venit să ne arate calea; chiar şi-a dat viaţa pentru a ne răscumpăra, ca noi oamenii să moştenim Viaţa Veşnică pentru care am fost creaţi.

Dumnezeu ne cere ca să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a îndeplini voinţa Lui, să împlinim poruncile pe care ni le-a dat şi să nu neîndreptăţim pe alţii”, a spus în încheiere Preasfinţitul Alexandru.

După Cuvântul de învăţătură, Mons. Angelo a adresat ierarhului sărbătorit, urări din partea Preasfinţitului Ioan, a Protopopilor, clerului, a persoanelor consacrate, a corului şi credincioşilor din Eparhia de Lugoj.

La final, PS Alexandru a mulţumit pentru frumoasele cuvinte adresate cu ocazia zilei sale de naștere. „Urările care mi le-aţi adresat” a spus Preasfinţitul Alexandru, „le punem în mâna bunului Dumnezeu de la care vine toată darea cea bună şi tot darul desăvârşit. Cât va voi bunul Dumnezeu, Noi suntem la dispozitia Sa. Aşadar, vă mulţumim foarte mult pentru că v-aţi rugat pentru mine şi desigur, mai întâi de toate, mulţumim bunului Dumnezeu că mi-a ajutat să parcurg un timp de 86 de ani”.

Preasfinţia Sa a mulţumit pentru felicitările din partea Reuniunii Mariane a Eparhiei de Lugoj, pe care le-a primit printr-un mesaj telefonic.

În continuare Ierarhul a mulţumit părinţilor care l-au adus în viaţa aceasta şi care i-au purtat de grijă pe o perioadă de timp cu grijile şi greutăţile lor. A adus mulţumiri tuturor care l-au ajutat şi l-au format. „Bunul Dumnezeu să recompenseze cu harurile sale” a spus în încheiere PS Alexandru.

„Vă mulţumim încă o dată şi bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze!” a încheiat Preasfinţitul Alexandru.

Preasfinţitul Alexandru a primit mai multe buchete de flori din partea corului a credincioșilor din Lugoj dar şi din partea credincioşilor veniţi de la Reşiţa în frunte cu dl. Mihele Bogdan Andrei, Preşedinte AGRU Reşiţa.

* * *

Menţionăm că Preasfinţitul Alexandru a fost felicitat de Corul Catedralei de reprezentanții cultelor din Lugoj, de Surorile Baziliene, de colaboratorii de la Centrul eparhial: preoții din Curia Episcopală, laicii care își desfășoară activitatea în cadrul Episcopiei de Lugoj şi de consilierii catedralei, în seara zilei de 21 ianuarie la Palatul Episcopal unde sărbătoarea a fost marcată cu o recepţie.

Raimondo-Mario Rupp

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.

I Accept

.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-2{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Preasfințitul Alexandru Mesian a fost sărbătorit în Catedrala Lugojului la împlinirea venerabilei vârste de 86 de ani apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita