Fără categorie

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, cinstiți în biserica din Satu Mare care le poartă numele

„Sfânta Liturghie din seara aceasta actualizează și mai mult bucuria sărbătorii, pentru că, asemenea corurilor de îngeri, noi înșine, fiind prezenți aici, cântând Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, nu facem altceva decât să ne asumăm un loc. Îngerii lui Dumnezeu din ceruri pururea văd fața lui Dumnezeu și îi aduc laudă, îi aduc mărire. Este scopul pentru care Dumnezeu a creat lumea, ca ea să trăiască în această sintonie a laudei, a bucuriei, a mulțumirii, a împlinirii”, a afirmat Preasfințitul Vasile Bizău în deschiderea omiliei rostite marți, 8 noiembrie 2022, în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Satu Mare. Comunitatea de aici a avut bucuria de a-și sărbători și în acest an, cu mult fast, hramul bisericii. Sfânta Liturghie Arhierească a fost celebrată seara, de la ora 17:00. Au concelebrat: părintele paroh și protopop Dumitru Roman, părinții slujitori ai parohiei: Fischer Eduard și Pop Andrei, precum și numeroși preoți din parohiile învecinate.

„Pentru a putea să rămânem ancorați în Dumnezeu și să dăm primat Cuvântului Său, e nevoie să facem un drum interior, un parcurs spiritual, să dăm întâietate rugăciunii și Sfintei Scripturi”, a punctat Ierarhul, explicând că acest lucru rămâne valabil și în epoca în care trăim, când primează și se face foarte simțită comunicarea în exterior și cu exteriorul. „A sta în tăcere ne ajută să știm să discernem, să știm să alegem”, a explicat PS Vasile, aducând în lumină faptul că drumul credinței ne ajută sa facem alegeri bune pentru viața pământească, în vederea câștigării vieții veșnice.

„Sărbătoarea de azi, a Sfinților Arhangheli ne învață că ei stau în fața lui Dumnezeu. Când i se descoperă lui Iosua, Sfântul Arhanghel Mihai așa se prezintă: Eu sunt mai marele oștirilor lui Dumnezeu…”. „Suntem și noi chemați să rămânem în bucuria slujirii corului. Corul înseamnă armonie, este bucuria de a exprima… La Sfânta Liturghie nu facem altceva decât să actualizăm faptul că suntem fii ai Împărăției lui Dumnezeu și să mulțumim lui Dumnezeu pentru faptul că suntem creștini, că ne-a chemat și noi primim cu bucurie și mergem mai departe, în lume, cu bucuria și promisiunea Domnului, care spune: Eu voi fi cu tine. Este important să actualizăm mereu în memoria noastră faptul că Dumnezeu este aproape de noi”, a afirmat Ierarhul, încheind omilia cu două texte-rugăciune închinate Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril care aduc în lumină cum „atunci când facem un progres acolo unde noi vedem că este imposibil de atins acel lucru, acela este un ajutor al harului și puterilor cerești. Ei, îngerii, ne însoțesc și ne sprijină”, a spus PS Vasile, îndemnând credincioșii să fie conștienți de însoțirea permanentă pe care o primesc de la arhangheli.

Părintele paroh Roman Dumitru a mulțumit Preasfințitului Vasile pentru prezență și cuvântul de învățătură, precum și confraților preoți și tuturor celor care au luat parte la sărbătoarea parohiei.

Biroul eparhial de presă

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, cinstiți în biserica din Satu Mare care le poartă numele apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita