Fără categorie

Vizită pastorală a Preasfinţitului Ioan în parohia Timișoara V

La invitația părintelui paroh Daniel Sas, Preasfinţitul Călin Ioan Bot, Episcop auxiliar de Lugoj s-a aflat în mijlocul comunităţii parohiale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Timişoara, cartierul Mehala, duminică 6 noiembrie 2022.

Cu această ocazie s-au sărbătorit 15 ani de la sfințirea bisericii greco-catolice nou construite în acest cartier şi a avut loc o celebrare de mulțumire lui Dumnezeu pentru darurile primite în toți acești ani dar și de recunoștință față de colaboratorii laici ai parohului, față de curatorat, în frunte cu dl. Profesor Ciprian Cipu.

La Sfânta Liturghie a participat și părintele Gabriel Sabău care administrează parohiile Petroman și Jebel.

Preasfinţitul Ioan a afirmat că a regăsit la Mehala o comunitate de credincioși închegată care îl caută pe Dumnezeu, în mod particular o comunitate de trăitori ai vieții euharistice.

Episcopul l-a felicitat pe părintele paroh Daniel pentru munca pastorală și administrativă desfășurată. De-asemenea a felicitat-o şi pe soţia acestuia, d-na prof. Cristina care l-a sprijinit în activitate cu toată dăruirea în toți acești ani.

„Aducem mulţumiri Bunului Dumnezeu pentru această zi dar și tuturor celor ce au făcut posibilă sărbătoarea parohiei Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Timișoara” – a spus ierarhul.

La masa care a urmat celebrării euharistice s-a legat o interesantă dezbatere pe teme religioase cu un grup de profesori universitari, enoriași sau prieteni ai parohiei pe diferite teme în care știința și religia se întâlnesc.

Biroul de presă al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj

.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-2{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Vizită pastorală a Preasfinţitului Ioan în parohia Timișoara V apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita