Fără categorie

Pelerini la Mănăstirea de la Stâna de Vale

Vineri, 28 octombrie, copiii și tinerii de la Oratoriul „Colț de Rai”, în organizarea asociației „Ave Miriam”, cu sprijinul Parohiei Greco-Catolice din Beiuș, au fost într-un scurt pelerinaj la Mănăstirea „Fericiților Episcopi Români Martiri” din Stâna de Vale.
Grupul de copii a profitat de vremea însorită și au vizitat întâi „Happy Land Dino Park”-ul. Înainte de „a se întoarce” în timp, Părintele paroh Zorel Zima a prezentat o scurtă cateheză depsre creație. Aerul ozonat, exponatele animalelor preistorice, razele călduroase ce pătrundeau printre frunze au creat un context recreativ minunat în care copiii au ajuns cu gândul la „Cine a creat pasărea să zboare”, la „… Cine ne-a creat pe noi pe toți, Domnul Dumnezeu”, după cum încântă și drăgălașele versuri.

În spiritul versurilor „Să mergem cu toții la muntele Domnului”, grupul oratoriului, însoțit de Profesoara Zima Carmen și câteva mămici, au vizitat Mănăstirea „Fericiților Episcopi Români Martiri” din istorica stațiune de ctitorie episcopală. Părintele Florian Gui, gazda noastră, a dezvăluit rostul spiritual al acestei urcări la munte. În cuvintele sale a amintit de semnificația zilei în istoria Bisericii noastre greco-catolice, acea noapte fatidică a arestării episcopilor noștri – 28 octombrie 1948, care au mărturisit ferm credința cu prețul libertății și vieții lor, devenind acum pentru noi modele de viață și mijlocitori de har. În spiritul versurilor mai sus notate, a amintit de gestul episcopilor de a urca și ei la munte, la Stâna de Vale, reunindu-se în rugăciune atunci când semnele timpului au devenit tot mai clare privitor la persecuția Bisericii noastre regizată de regimul comunist.

Tinerii pelerini au vizitat și șantierul Centrului pastoral în costrucție, făcându-și speranțe în apropiata retragere aici pentru comuniune în spirit de rugăciune și veselă și recreativă prietenie.
După ce și-au dres vocile cu un ceai cald, copiii s-au rugat și au înălțat cântece religioase în capela mănăstirii, încheind astfel micul lor pelerinaj.

Prof. Zima Carmen


Sursa: egco.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-2{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Pelerini la Mănăstirea de la Stâna de Vale apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita