Fără categorie

Titlul de doctor în psihologie obținut de o soră din Congregația Maicii Domnului

Marți, 27 septembrie 2022, Sora M. Benedicta – Iuliana Saroși, membră a Congregației Surorilor Maicii Domnului (CMD), a susținut în cadrul Universității Pontificale Gregoriana teza de doctorat cu titlul „Competenze di base nell’accompagnamento personale in una prospettiva cristiana. Studio comparativo tra l’approccio psicoanalitico relazionale e l’accompagnamento psico-spirituale secondo A. Manenti”, obținând titlul de doctor în psihologie. Evenimentul a avut loc la sediul Universității Pontificale Gregoriana din Roma.

Tema tezei de doctorat privește serviciul de consiliere și terapie personală într-o perspectivă care să integreze psihologia cu spiritualitatea creștină, cu intenția de a oferi un ajutor cât mai calificat persoanelor care doresc nu numai să depășească anumite greutăți personale, ci și să crească în cunoașterea și trăirea vocației lor creștine.

Sora M. Benedicta – scurtă prezentare

Sora M. Benedicta s-a aflat pentru mai mulți ani la Cluj-Napoca, unde se află Casa Generală a CMD. De aici, a însoțit și coordonat, prin harul lui Dumnezeu, drumul surorilor din întreaga Congregație a Maicii Domnului, împlinind misiuni în cadrul conducerii CMD, mai întâi ca vicară generală (din 1999) și apoi ca superioară generală a CMD (în perioada: 2005-2011).

Din anul 2012, ca asistent universitar, sora Benedicta a propus mai multe cursuri pentru studenții Institutului de Psihologie din cadrul Universității Pontificale Gregoriana din Roma. În munca de cercetare și realizare a tezei de doctorat, sora Benedicta a fost îndrumată de prof. Hans Zollner SJ care, în calitate de coordonator științific, a făcut parte din comisie. Președintele comisiei a fost prof. Jeong Yeon Hwang SJ, iar cenzor prof. María Rosaura González Casas STJ. Membrii comisiei au apreciat teza, acordându-i calificativul summa cum laude.

„Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru această frumoasă realizare a sorei noastre Benedicta și suntem încredințate că acest studiu, care are în spate o muncă asiduă de cercetare și numeroși ani de experiență, deschide noi perspective pentru cei care se dedică însoțirii psiho-spirituale a persoanelor. Fie ca Maica Domnului să îi îndrume și în continuare pașii, în împlinirea cu dăruire și înaltă competență a misiunii nobile pe care și-a asumat-o!” – au transmis surorile din comunitatea clujeană a CMD care au participat, la Roma, la momentul susținerii tezei de doctorat de către sora M. Benedicta.

.fusion-gallery-2 .fusion-gallery-image {border:0px solid #f6f6f6;-webkit-border-radius:3px;-moz-border-radius:3px;border-radius:3px;}

.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-2{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Titlul de doctor în psihologie obținut de o soră din Congregația Maicii Domnului apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita