Fără categorie

Festivitatea de deschidere a anului școlar 2022-2023

Festivitatea de deschidere a anului școlar 2022-2023 la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” a fost organizată în 5 septembrie 2022, cu începere de la ora 10:00, debutând cu intonarea Imnului de Stat al României de către eleva Michelle Pater din clasa a XII-a A.

După intonarea imnului, a urmat cuvântul Preasfinției Sale Virgil și Rugăciunea Te Deum-ului, toată comunitatea școlară alăturându-se în rugăciune.

La festivitate, au participat domnul Florin Birta, primarul orașului Oradea, care le-a urat elevilor un an școlar plin de rezultate bune și domnul George Bologan, ambasadorul României în Spania, care s-a format în școala noastră. Excelența Sa li s-a adresat elevilor, stimulându-i să fie cât mai activi în procesul educațional și să-și însușească din modelele oferite de către societate doar pe acelea care reprezintă adevărate valori morale importante pentru dezvoltare.

În discursul său, doamna director Antonia Nica s-a adresat elevilor – în special preșcolarilor, celor din clasele pregătitoare și din clasele a V-a și a IX-a –, părinților acestora, cadrelor didactice și nedidactice și, nu în ultimul rând, colaboratorilor Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”.

„Astăzi, aici, în această mare de oameni, ne unește, paradoxal spus, Diversitatea bazată pe vârstă, religie, etnie, și, cu toate acestea, nu o putem numi simplu mulțime de oameni. Fiecare persoană e conectată cu o alta. Lângă noi, îl avem aproape pe cel mai bun prieten, pe dascălul nostru drag, pe elevul devenit profesor, pe copilul care a crescut peste noapte și a absolvit, pe fostul elev ce s-a reîntors să simtă emoția primei zile de școală sau pe nepoțelul ce trăiește prima zi de grădiniță (Nu-i așa, Matei Nica?).

Fiecare dintre noi este o părticică a Familie noastre, cum îmi place să o numesc.” – a precizat doamna director.

Emoțiile intense trăite de fiecare participant la deschiderea festivă s-au regăsit în cuvintele doamnei director care a evocat tainele copilăriei ce dă sens vieții noastre: „Minunată ești copilărie, minunate sunt ungherele minții tale! Câte povești poți naște în timpul tău… Senină este această zi de toamnă, plină de emoție pentru cei ce trăiesc momentul primei zile de școală, dar și pentru cei ce-l retrăiesc a n-a oară! Frumoasă este viața atunci când ne oferă momente de bucurie și începuturi promițătoare!”

Doamna director adjunct Rodica Mureșan a prezentat formațiunile de studiu și cadrele didactice responsabile, a dat glas mesajului Inspectoratului Școlar Județean Bihor și le-a transmis un mesaj de încurajare elevilor în fața schimbărilor apărute în cadrul structurii anului școlar și a programelor pentru examene de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a.

Momentul festiv s-a prelungit în fiecare sală de clasă, loc în care elevii, dascălii și părinții s-au bucurat de prima întâlnire sau de revederea după frumoasa vacanța de vară, urmând ca din 6 septembrie orele de curs să se desfășoare conform programului normal, cu începere de la ora 08:00.

În încheiere, în curtea Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, decorată de sărbătoare, elevii, părinții și profesorii s-au fotografiat împreună pentru a adăuga în albumul timpului deosebita amintire a acestei memorabile zile de toamnă.

Foto: Eugen Ivuț, Ovi D. Pop

Consilier educativ, Fernea Bianca


Sursa: egco.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Festivitatea de deschidere a anului școlar 2022-2023 apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita