Fără categorie

A fi elev la „Don Orione” este o cinste, dar și o responsabilitate

Ca în fiecare an, şcoala a început mai repede la Liceul „Don Orione” din Oradea. Este deja o tradiţie apreciată mai ales de părinţi, care, având zi liberă, pot să-i însoțească pe copii la festivitatea de deschidere a noului an şcolar. La ora 17.30, curtea școlii era umplută până la refuz de către elevi, părinţi, bunici și cadre didactice.

Viceprimarul Arina Moș, Preasfințitul Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea și fostul deputat Florica Cherecheș au onorat invitaţia conducerii liceului de a participa la festivitate, fiecare dintre invitați având un mesaj de apreciere pentru activitatea „orioninilor”.

Din prezidiul manifestării au mai făcut parte: părintele Valeriano Giacomelli, directorul Centrului „Don Orione”, Peter Miheller, managerul centrului, și Alexandru Stoica, directorul liceului.

După intonarea imnurilor de stat ale României și Italiei, manifestarea a continuat cu o rugăciune, rostită de Preasfințitul Virgil, nici nu se putea altfel din moment ce școala poartă numele lui Luigi Orione, cel care şi-a dedicat întreaga sa viaţă carităţii, sanctificat fiind de către Papa Ioan Paul al II-lea în anul 2004.

Binecuvântarea adusă de episcop a umplut curtea școlii cu credința și speranța că acest an școlar se va derula în siguranță și cu rezultate foarte bune.

Mesajul predominant transmis de către invitații care au prezidat evenimentul a fost unul de încurajare a elevilor și părinților să colaboreze deschis cu școala pentru o dezvoltare cât mai armonioasă a copiilor.

Discursurile s-au încheiat cu un mesaj transmis de prof. Alexandru Stoica, directorul Liceului „Don Orione”, care s-a adresat celor prezenți arătând că profesorii acestei instituții de învățământ și-ar dori ca, la finalul școlarizării elevilor, fiecare dintre tineri să poată pleca înarmat pentru viață cu un bagaj de cunoștințe, cu amintiri frumoase, relații de prietenie pentru o viață, dar și cu repere morale solide.

„Dragi părinți, vă asigurăm că toți copiii dumneavoastră vor fi tratați, ca întotdeauna, cu profesionalism desăvârșit, dobândind cunoștințe durabile, vor fi învăluiți în iubire și vor lega prietenii trainice cu condiția unui respect reciproc! Stimați colegi, vă doresc, la acest început de an școlar, să aveți parte de sănătate, liniște, putere de creație și cât mai multe împliniri în nobila misiune de dascăl! Contați pe suportul meu colegial în demersurile pentru implementarea frumoaselor proiecte privind Liceul Don Orione”, a mai spus prof. Alexandru Stoica. După festivitatea de deschidere, elevii au primit orarul și, după caz, manualele școlare.

Congregația „Don Orione” este prezentă în România din anul 1991, când apare la Oradea cu binecuvântarea PS Valeriu Hossu. În 1995, ia naștere Liceul Don Orione din Oradea. În 2009, se deschide grădinița, în 2010, ciclul primar, urmat, în 2011, de ciclul gimnazial. În prezent, în această instituție de învățământ învață 750 de elevi.

Sursa: www.crisana.ro


Sursa: egco.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-2{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul A fi elev la „Don Orione” este o cinste, dar și o responsabilitate apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita