Fără categorie

Cuvânt de mulțumire la hirotonirea întru preoție

Preasfinția Voastră, Preacucernici părinți vicari, Preacucernice părinte protopop, cucernici și cuvioși părinți, dragii mei:

Am onoarea să vă adresez câteva cuvinte în numele celor care astăzi am intrat în rândul preoților.

Dacă nu de mult la hirotonirea întru diaconi am rostit cuvintele Sf. Apostol Pavel (din scrisoarea către Gal. 2 ,20) care spune: Iată de acum nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mineastăzi, dorim să adăugăm:  Iată venim să facem voia Ta, Dumnezeule! (Evr.10,9).

A vorbi despre preoție este un lucru și greu și frumos. Greu, pentru că te apropii de o taină care unește cerul cu pământul, și frumos, pentru că tot ceea ce vine de la Dumnezeu nu poate fi decât frumos.

Frumusețea preoției vine de la întemeietorul ei, ,,Dumnezeul cerului și al pământului”, cel care a rânduit așezarea unor persoane alese ca mijlocitori între El și oile sale cele cuvântătoare.

A fi preot înseamnă a nu-ți aparține numai ție ci și altora. A fi preot înseamnă a te dărui mai mult decât a te preocupa de tine și pentru tine, pentru că a te dărui înseamnă, în primul rând, a face voia lui Dumnezeu.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru darul chemării noastre la Sfânta Preoție.

Mulțumim Preasfinției Voastre pentru încredere și pentru harul pe care l-ați revărsat asupra noastră, prin punerea mâinilor pe capul nostru, și prin rugăciunea de consacrare.

De asemenea, mulțumim tuturor celor care ne-au susținut pe acest drum al formării, mulțumim profesorilor, formatorilor și nu în ultimul rând familiilor noastre, părinților care ne-au născut, ne-au crescut și ne-au îndreptat primii pași spre biserică, și în același timp soțiilor noastre, fără de care nu am fi putut nici măcar să pornim în această direcție, darmite să ajungem până aici.

Aceste momente sunt unice, pline de emoții, și în același timp pline de bucurie. Astăzi am simțit, mai mult ca niciodată, prezența lui Dumnezeu în viața noastră și că într-adevăr El ne-a ales.

Plecăm la drum cu încredere și speranța că dacă am fost chemați la această slujire, Dumnezeu va avea grijă, să ne ofere și instrumentele necesare în misiunea preoțească, pentru ca toate să fie spre mărirea Lui.

Vă cerem tuturor celor prezenți aici să vă rugați pentru noi, pentru a fi preoți ,,buni” și ,,devotați” și astfel să creștem în dragostea cea dumnezeiască, dobândind împreună împărăția lui Dumnezeu. Amin.

Pr. Dorin Sas


Sursa: egco.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-2{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Cuvânt de mulțumire la hirotonirea întru preoție apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita