Fără categorie

Vizita Excelenței Sale Roland Minnerath, Arhiepiscop emerit de Dijon (Franța), în Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș

Arhiepiscopul emerit de Dijon (Franța), Excelența Sa Roland Minnerath, s-a aflat a Blaj, în zilele de 4 și 5 august, la invitația Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică. Mons. Roland Minnerath efectuează  în Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș o vizită de trei zile, care se va încheia sâmbătă, 6 august, la Sanctuarul Arhiepiscopal Major de la Stânceni.

Joi, 4 august, Mons. Roland Minnerath a fost primit de Preafericirea Sa Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, iar apoi a vizitat Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime”, Seminarul Arhieparhial Major „Buna Vestire” din Blaj și Congregația Surorilor Maicii Domnului Blaj. Tot joi, Excelența Sa a susținut, la sediul Curiei Arhiepiscopiei Majore, o conferință despre ecumenism, în cadrul căreia a prezentat activitatea Comisiei pentru dialogul teologic între Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe orientale, făcând o scurtă istorie a dialogului purtat de teologii catolici și ortodocși pentru refacerea unității Bisericii lui Cristos.

Vineri, 5 august, Arhiepiscopul emerit de Dijon a participat la celebrarea Sfintei Liturghii în biserica cu hramul „Sfântul Apostol Andrei și Fericitul Episcop Ioan Suciu”, din cartierul Barbu Lăutaru Blaj, biserică vizitată de Papa Francisc în cadrul vizitei istorice din data de 2 iunie 2019. Tot vineri, Mons. Roland Minnerath s-a întâlnit cu participanții la Tabăra misionară pentru copii și adolescenți, organizată la Cetatea de Baltă, în perioada 1 – 5 august, de oficiul Operelor Misionare Pontificale (OMP) din România.

Vizita Excelenței Sale Roland Minnerath în Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș se va încheia la Sanctuarul Arhiepiscopal Major „Schimbarea la Față a Domnului nostru Isus Cristos” de la Stânceni, unde va participa la Sfânta Liturghie, cu ocazia hramului Sanctuarului, și la Colocviul „Cântarea Cântărilor”, organizat în aceeași zi la Stânceni, unde va susține o conferință pe teme ecumenice.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.

I Accept

Pe tot parcursul vizitei în Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș, Mons. Roland Minnerath este însoțit, în calitate de gazdă, cu binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, de Preasfinţia Sa Cristian, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Mons. Roland Minnerath a condus Arhidieceza de Dijon în perioada 13 februarie 2004 – 11 februarie 2022 și a fost membru al Comisiei doctrinare și Președinte al Comisiei pentru chestiunile canonice din cadrul Conferinței Episcopale Franceze. De asemenea, înaltul prelat a fost membru al Comisiei Teologice Internaționale precum și al Dicasteriului pentru Doctrina Credinței si al Academiei Pontificale pentru Stiintele Sociale.

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

Articolul Vizita Excelenței Sale Roland Minnerath, Arhiepiscop emerit de Dijon (Franța), în Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita