Fără categorie

Seară de rugăciune la celebrarea hramului Mănăstirii „Sf. Macrina”

Celebrarea hramului Mănăstirii „Sfânta Macrina” din Cluj-Napoca, a Surorilor Ordinului Sfântului Vasile cel Mare (OSBM), celebrare împodobită în acest an și prin aniversarea jubileului de 25 și de 50 de ani de viață consacrată pentru 6 surori, a început în după-amiaza de sâmbătă, 16 iulie 2022, cu slujba Vecerniei oficiată de pr. Marius Cerghizan, Vicar general al Eparhiei de Cluj-Gherla, pr. Ioan Pop, capelanul Mănăstirii „Sf. Macrina”, pr. Cristian David, rector și capelan al Mănăstirii din Cluj-Napoca a Surorilor Congregației Maicii Domnului și pr. Alexandru Hruban de la Gherla, cu participarea și a alor preoți și preoți călugări.

Un motiv de mare bucurie a fost și sosirea, de la Roma, și participarea la momentele de comuniune și rugăciune, a Maicii Marcela Runcan, Superioara generală a OSBM, împreună cu sora Emanuela, Vicara generală a OSBM. Au fost prezente, de asemenea, surorile baziliene din toate comunitățile Provinciei române a OSBM, cu Maica Veridiana, Superioara provincială OSBM, alături de care s-au aflat, în număr mare, surori din Congregația Maicii Domnului, călugări ai Ordinului Sfântului Vasile cel Mare, membri ai Ordinului terțiar al OSBM, credincioși. Corul „Angeli”, condus de Angela David, a înălțat la cer sufletele pe acorduri pline de har și armonie, cântările lor putând fi asemănate cu adevărat cântărilor cetelor îngerești, care au asistat nevăzute la celebrare.

Pr. Marius Cerghizan a rostit un cuvânt de învățătură, oferind ca ideal de urmat modul surorilor de a-și trăi vocația, cu dragoste și încredere, în comuniune și curajul lor de a răspunde chemării lui Dumnezeu cu disponibilitate, cu bunătate. S-a oprit la semnificația cuvintelor: „Da, iată-mă!”, cuvinte cu care surorile au răspuns și continuă să îi răspundă lui Dumnezeu. Pr. Ioan Pop a prezentat, cu multă căldură sufletească și prețuire, pe fiecare dintre cele șase surori sărbătorite: sora Iustina Iusco și Maica Ioana Bota, care au împlinit 50 de ani de viață consacrată și surorile: sora Cristina Fîrte, sora Adriana Doci, sora Lucia Bumb și sora Iuliana Niculescu.

Partea a doua a programului a constat în mărturia surorilor sărbătorite, ale căror aniversări jubiliare au dat celebrării o însemnătate specială și au deschis file de glorioasă istorie a Bisericii și a Ordinului OSBM: glorioasă nu prin evenimente solemne și pline de măreție – deși au fost evocate și asemenea momente –, ci tocmai prin lumini ce strălucesc în taină și trec de multe ori puțin observate. Cuvintele de recunoștință și mulțumire adusă lui Dumnezeu, și de profundă trăire spirituală, rostite de surori au fost însoțite de imagini din drumul prin timp al surorilor, din pelerinajul lor pe urmele Domnului, un drum cu izvoare de haruri care, prin rugăciunea, apostolatul și jertfa necontenită a surorilor s-au coborât zi de zi peste sufletele celor pe care surorile i-au întâlnit, însoțit, asistat și peste întreaga Biserică. Maica Veridiana, Superioara provincială, a rostit la final un cuvânt de mulțumire pentru comuniune și pentru aceste momente minunate.

.fusion-gallery-2 .fusion-gallery-image {border:0px solid #f6f6f6;-webkit-border-radius:3px;-moz-border-radius:3px;border-radius:3px;}

.fusion-button.button-2 {border-radius:2px;}Galerie de imagini
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.

I Accept

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.

I Accept

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.

I Accept

.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-2{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Seară de rugăciune la celebrarea hramului Mănăstirii „Sf. Macrina” apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita