Fără categorie

Sfințirea lucrărilor de reabilitare la Capela Frențiu

În ziua când s-au împlinit 70 de ani de la plecarea la Domnul a Fericitului Episcop Valeriu Traian Frențiu, luni 11 iulie 2022, Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a sfințit lucrările de reabilitare și înfrumusețare a capelei închinate Preasfințitului Frențiu, din cimitirul municipal Rulikowski din Oradea.

Construită în anul 1939, în stilul neoromânesc, capela nu a mai fost restaurată până acum, lucrările de reabilitare desfășurate în lunile precedente readucând-o la frumusețea și strălucirea de altădată. Capela a fost îmbogățită cu altar și un frumos iconostas, astfel că de acum aici se vor putea celebra liturghii pentru sufletele celor adormiți. Importanța ei istorică este accentuată și de prezența în cripta de jos a mormintelor familiei Frențiu, care își dorm somnul cel de veci aici la Oradea.

Suntem bucuroși că astăzi putem să-i redăm frumusețea Capelei Frențiu, de unde, mai repede sau mai târziu, fiecare dintre noi cei prezenți, vom veni să ne conducem pe ultimul drum apropiații, a spus, în cuvântul de învățătură din cadrul Sfintei Liturghii, PS Virgil. Alături de Preasfinția Sa, au fost prezenți părinții vicari Mihai Vătămănelu, Antoniu Chifor și Mihai Tegzeș, un sobor de preoți din cadrul Eparhiei de Oradea, un grup de seminariști conduși de Maestrul Radu Mureșan, precum și un grup de credincioși din parohiile orădene și din împrejurimi.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în readucerea acestei capele la frumusețea și lumina de care fiecare dintre noi are nevoie în momentul plecării din această lume spre Casa Tatălui ceresc.

Biroul de Presă


Sursa: egco.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-3{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Sfințirea lucrărilor de reabilitare la Capela Frențiu apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita