Fără categorie

Roma, regina pământului creștin

În perioada 24-30 iunie, un grup format din elevii claselor a X-a de la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu au participat la o tabără de vară în minunata capitală a Italiei, unde au avut parte de voie bună, momente spirituale și timp pentru a descopri ce frumuseți ascunde acest oraș.

Această tabără ne-a ajutat să descoperim atât Roma, cât și pe noi înșine…

Săptămâna, pe care tinerii au petrecut-o împreună, a reprezentat o oportunitate pentru a se cunoaște mai bine și pentru a lucra cot la cot, deoarece aceștia au avut parte și de momente de voluntariat, unde, petrecând timp împreună, au reușit să aducă un strop de culoare și frumusețe locului unde aceștia și-au petrecut 7 zile minunate.

În ceea ce a ținut de partea turistică a Romei, tinerii au rămas suprinși de locurile minutate pe care au avut ocazia să le viziteze. Printre acestea se enumeră: Fontana di Trevi, Colosseum, Piazza del Popolo, Piazza di Spagna, Fori Imperiali, Vaticanul și, desigur, minunata Basilică San Pietro. Fiecare dintre aceste locuri unice a reprezentat o sursă de inspirație pentru elevi, trăirea plină de emoții la vederea acestora copleșindu-i pe toți. În cadrul Liturghiei celebrate de Sfântul Părinte, ne-am bucurat de prezenţa Preasfinţiei Sale Virgil Bercea şi a Doamnei director Antonia Nica.

De asemenea, un sentiment aparte le-a fost transmis de frumusețea locului unde aceștia au fost cazați, de primirea caldă și plină de afecțiune de care au avut parte, graţie Surorii Maria Teresa. Fraterna Domus, locul unde tinerii au stat, a fost descris de către aceștia ca fiind un colț de rai. În acest sens, tinerii și-au început fiecare dimineața cu un moment de rugăciune, moment în care conexiunea lor cu Dumnezeu a devenit mai puternică.

Totodată, voia bună nu a lipsit în această tabără, elevii putând să petreacă timp de recreere după bunul lor plac, având parte de zile destinate binedispunerii acestora. Într-una dintre aceste zile tinerii au avut ocazia să admire frumoasa plajă Lido di Ostia, bucurându-se de mare.

Le mulţumim coordonatorilor noştri, Prof. Gabriela Nan, Prof. consilier şcolar Ana popa şi Pr. Paul Popa, fără de care această experienţă pentru suflet şi pentru aproapele nostru nu ar fi avut loc.

Așadar, respectând tradiția, bănuțul a fost aruncat în Fontana di Trevi, dorința elevilor fiind ca aceștia să revină cât mai curând în frumoasa și misterioasa inimă a Italiei.

Ioana Maria Vaşadi


Sursa: egco.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-2{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Roma, regina pământului creștin apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita