Fără categorie

Corul „Enjoy Music” și elevii Liceului „Iuliu Maniu” la Vatican

Pentru elevii din clasele a X-a de la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu, dar și pentru talentații copii ai Corului Enjoy Music,  perioada 24 iunie – 3 iulie a fost, cu siguranță, una de descoperire a valorilor morale, a dăruirii și a implicării sociale. Grație Preasfințitului Virgil Bercea, Biroului Pastoral, Pr. Paul Popa și lui Ovidiu Lazăr, coordonator Enjoy Music, elevii școlii noastre au fost implicați într-un proiect de voluntariat la Fraterna Domus, la Roma,  unde au fost primiți cu multă bucurie de sora Maria Teresa, ei având oportunitatea să ajute această comunitate prin muncă de voluntariat. Tinerii, îndrumați de doamna psiholog Ana Popa și doamna dirigintă Gabriela Nan, au dovedit pricepere, seriozitate și, mai mult, înțelegerea deplină a faptului că fiind alături de cei de lângă noi devenim mai bogați spiritual, mai încrezători în noi înșine, iar, prin puterea exemplului personal și a acțiunilor făcute din suflet, putem genera binele și frumosul.

În data de 28 iunie 2022, copiii și părinții Asociației Enjoy Music, conduși de Ovidiu Lazăr au ajuns la Roma, pentru a participa la o tabără de neuitat. Aceștia, prin talent, muncă și candoare, au răspândit în jur bucurie, speranță, emoția trăirii,  și a bunei colaborări. Această experiență a fost cu atât mai interesantă, cu cât alături de acest grup, de 100 de copii, elevi, părinți și dascăli, a fost și compozitorul Andrei Tudor, exemplu de om dedicat, apropiat de cei tineri, atent la nevoile lor, dar, totodată și model pentru mulți dintre ei.

Fiecare zi a fost foarte bine organizată (voluntariat, cântec, descoperirea istoriei fascinante a Romei, a însoritei plaje mediteraneene, serile de muzică și karaoke), dar, cu certitudine, punctul culminant a fost participarea la Sfânta Liturghie, oficiată de Sfântul Părinte Papa Francisc în Basilica Sfântul Petru din Vatican, care a fost un moment de maximă trăire spirituală. Desigur ziua de 29 iunie este specială, fiind sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, iar prezența Preasfințitului Virgil Bercea i-a făcut pe copii să se simtă iubiți și apreciați.

În cadrul Sfintei Liturghii, familia compozitorului Andrei Tudor, dar și talentata Paula Popa au dus pâinea și vinul Sfântului Părinte, moment de maximă încărcătură spirituală, dar și onorant pentru cei veniți din Eparhia de Oradea. Cuvintele Papei Francisc au fost încurajatoare pentru toți: Fiți creativi în munca pastorală… Biserica este deschisă tuturor oamenilor, ne primește pe toți cu iubire și înțelegere, valori creștine pe care trebuie să le împărtășim aproapelui nostru. Ne-am bucurat că, alături de PS Virgil, au făcut parte din delegația noastră și D-na Carmen Rus, director al Filarmonicii din Oradea, D-nul Bogdan Anagnastopol, director de marketing la Filarmonica din Oradea și D-na Antonia Nica, director al Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu.

După Sfânta Liturghie de duminică, oficiată de Pr. Paul Popa, Sora Maria Teresa a mulțumit elevilor pentru munca depusă, iar copiilor pentru bucuria adusă în acest colț al Romei, dovadă a educației creștine pe care o primesc atât în familie, cât și la școală și Biserică.

Totodată, dorim să mulțumim profesorilor Silvia Nagy și Edward Babics, care au dăruit din timpul lor pentru ca această experiență să fie una de neuitat.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru minunata experiență.

Prof. Emilia Haș


Sursa: egco.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Corul „Enjoy Music” și elevii Liceului „Iuliu Maniu” la Vatican apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita