Fără categorie

A fost lansat site-ul oficial al Arhieparhiei Greco-Catolice de Alba Iulia și Făgăraș

Miercuri, 29 iunie 2022, de Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, a fost lansat noul site oficial al Arhieparhiei Greco-Catolice de Alba Iulia și Făgăraș, www.aegc.ro. Urmând îndemnul Papei Francisc de a utiliza mijloacele media ale secolului XXI pentru propovăduirea credinţei şi a valorilor creştine, apariția noului site completează oferta media prin care Biserica noastră vine în întâmpinarea credincioșilor.

Configurat în cinci secțiuni principale – Acasă, Prezentare, Viața Arhieparhiei, Organizare și Contact – site-ul www.aegc.ro reprezintă un instrument util pentru toți cei care doresc să fie la curent cu cele mai noi informații din Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș, dar și pentru cei interesați de istoria Bisericii Române Unite cu Roma și a orașulului episcopal Blaj, centrul greco-catolicismului românesc. Tot aici sunt disponibile galerii foto și video, cu momente din viața Arhieparhiei, dar și o prezentare a structurilor care funcționează în cadrul Arhieparhiei. Un accent deosebit este pus pe prioritățile Arhieparhiei în ceea ce privește activitatea socială, educațională și vocațională. În cadrul site-ului se regăsesc secțiuni dedicate celor Șapte Fericiți Episcopi Martiri Greco-Catolici români, Cauzei de beatificare a Fratelui Mihai Neamțu OSBM, precum și istoricei Vizite Apostolice a Sfântului Părinte Papa Francisc la Blaj.

Platforma se adaptează la orice rezoluție de dispozitiv, desktop, tablete și telefoane mobile, iar conținutul este optimizat pentru utilizarea tuturor tipurilor de browser.

Mulţumind lui Dumnezeu și tuturor celor care au participat la realizarea acestui proiect media al Arhieparhiei, le dorim vizitatorilor site-ului lectură plăcută și benefică pentru parcursul formativ spiritual.

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

Articolul A fost lansat site-ul oficial al Arhieparhiei Greco-Catolice de Alba Iulia și Făgăraș apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita