Fără categorie

Scrisoare către familiile din Eparhia de Cluj-Gherla

Binecuvântate de Dumnezeu, familii din Episcopia de Cluj-Gherla,

Motto-ul acestui an pastoral v-a fost dedicat vouă: „Familia Bisericii, o casă pentru toți”. Ceea ce voi trăiți are o relevanță pentru întreaga realitate eclesială și în același timp modelul pe care trebuie sa-l aveți în fata ochilor este acela al Familiei lui Dumnezeu. Un dublu sens spiritual ce ne ajută sa ne îmbogățim reciproc și să trăim cât mai coerent viața noastră de creștini.

Episcopia de Cluj-Gherla are prin voi o bogăție de mare preț. Trăirea voastră și felul în care reușiți să împărtășiți între voi bucuriile și încercările prin care treceți, vă face puternici și vă ajută să depășiți provocările pe care lumea de astăzi vi le pune in față. De aceea, Biserica vine în întâmpinarea voastră, prin toate programele pastorale pe care le propune, pentru a ajuta să depășiți momentele dificile și să clădiți o cultură a comuniunii și a dialogului între familii. Faptul că vă întâlniți periodic între voi în jurul mesei, pentru a vă ruga împreună, pentru a reflecta asupra unei teme spirituale de actualitate, pentru a cere ajutorul unui preot sau pentru a împărtăși experiența unor exerciții spirituale vă ajută să simțiți că nu sunteți singuri, ci parte a unui popor al lui Dumnezeu care trece prin deșertul acestei lumi înspre adevărata Împărăție.

Papa Francisc spunea recent că nu există familie perfectă și așa este. Poate însă împlinirea stă tocmai în a căuta perfecțiunea așa imperfecți cum suntem. A merge înainte strigând și noi către Domnul: cred Doamne, ajută necredinței mele! În întâlnirile pentru familii la care am participat cu mare bucurie, unii dintre voi mărturiseau cu simplitate felul in care viața lor s-a schimbat încetul cu încetul, cunoscând alte familii, intrând în acea logică spirituală care-i permite lui Isus, Maicii Sfinte, Sfântului Iosif să intre în viața familiilor noastre pentru a le antrena înspre piscuri nebănuite de armonie.

În fața noastră se deschide un drum lung și anevoios pe alocuri. Lumea în care trăim nu este întotdeauna primitoare. Așa cum Sfânta Familie nu a fost scutită de încercări, nici noi nu vom fi. Îngerul Domnului însă va fi tot timpul lângă noi pentru a ne ajuta și a ne feri de Irozii timpurilor noastre. Noi înșine trebuie sa fim Îngeri unii pentru alții. Tocmai de aceea vă asigur pe toți de apropierea mea sufletească și de binecuvântarea mea, cerându-vă de asemenea un gând de rugăciune pentru episcopul vostru.

În comuniune de rugăciune,

† Claudiu

.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-2{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Scrisoare către familiile din Eparhia de Cluj-Gherla apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita