Fără categorie

22 de ani de la trecerea la Domnul a Slujitorului lui Dumnezeu Mihai Neamțu OSBM. Celebrare arhierească în Catedrala Blajului

În urmă cu 22 de ani, pe 23 iunie 2000, trecea la Domnul Călugărul Mihai Neamțu OSBM.
S-a născut în data de 13 octombrie 1924, în localitatea Prilog, județul Satu Mare, într-o familie cu 12 copii, ai cărui părinți se numesc Gheorghe și Terezia. Din anul 1931, până în anul 1936, a urmat școala primară în satul său natal. La vârsta de 14 ani a suferit de paralizie pe partea stângă.
După doi ani petrecuți la mănăstirea greco-catolică de la Bixad, din cauza unor probleme de sănătate, tânărul, MIHAI Neamțu, revine la casa părintească, unde, în perioada de persecuție a Bisericii Greco-Catolice, a avut o intensă activitate pastorală pentru numeroși credincioși, fiind urmărit în permanență de către serviciile de Securitate.
Casa fratelui Mihai, a devenit astfel, un sprijin pentru mulți nevoiași, care îl căutau pe călugărul de la Prilog, cu scopul de a primi povețe și alinare pentru nevoile lor trupești și sufletești.
A fost reprimit în Ordinul Sfântului Vasile cel Mare în data de 2 februarie 1981, în condițiile de clandestinitate ale Bisericii Române Unite, de către superiorul provincial de atunci, Părintele, Gheorghe Marina, OSBM. Voturile perpetue au fost depuse pe data de 1 ianuarie 1986.
Călugărul, MIHAI NEAMȚU OSBM, a trecut la Domnul în data de 23 iunie 2000.
Astăzi, 23 iunie 2022, la douăzeci și doi de ani de la trecea la Domnul a fratelui Mihai Neamțu, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Blajului, încredințându-i lui Dumnezeu bunul mers al Cauzei de beatificare și canonizare a Slujitorului lui Dumnezeu Mihai Neamțu OSBM, Cauză aflată acum în faza romană.
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.

I Accept

Articolul 22 de ani de la trecerea la Domnul a Slujitorului lui Dumnezeu Mihai Neamțu OSBM. Celebrare arhierească în Catedrala Blajului apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita