Fără categorie

Congres Teologico-Pastoral la Cluj-Napoca, în programul Întâlnirii Mondiale a Familiilor

Între 22 și 26 iunie 2022 se va desfășura, în întreaga Biserică Catolică și în Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, Întâlnirea Mondială a Familiilor, la încheierea Anului Pastoral „Familia Amoris Laetitia”. Sfântul Părinte Francisc a propus ca actuala ediție, cea de-a X-a, a Întâlnirii Mondiale a Familiilor să se desfășoare într-o formă „multicentrică și răspândită”, în toate Diecezele și Eparhiile Bisericii Catolice.

Biroul pentru Pastorația Familiei din cadrul Episcopiei de Cluj-Gherla a organizat la nivel eparhial Întâlnirea Mondială a Familiilor, cu intenția de a reproduce pe plan local structura evenimentelor organizate la Roma, din dorința de a putea oferi tuturor familiilor o experiență cât mai profundă de comuniune cu Biserica Catolică și cu familiile din lumea întreagă. În cadrul manifestărilor programate, în primele trei zile (22-24 iunie) va avea loc un Congres Teologico-Pastoral, care se va desfășura în Aula „Cardinal Iuliu Hossu” din Catedrala Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea (Piața Cipariu, Cluj-Napoca).

Vor fi aprofundate două teme centrale: „Familia Bisericii, o casă pentru toți” – tema anului pastoral la nivelul Eparhiei de Cluj-Gherla și „Iubirea în familie: vocație și cale spre sfințenie” – tema Întâlnirii Mondiale a Familiilor. În fiecare după-amiază (miercuri, orele 15:00-19.00; joi și vineri, orele 16:00-19:00) vor avea loc conferințe și dezbateri, cu participarea unor teologi și laici implicați în pastorația familiei, din țară și de peste hotare. Congresul Teologico-Pastoral se va desfășura cu participarea și binecuvântarea Preasfinției Sale Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, care va și deschide lucrările. Vor conferenția: pr. Jean-Yves Brachet din Franța, pr. Felician Tiba din Dieceza de Iași, pr. Călin Sechelea, pr. Cristian Langa și pr. Claudiu Tuțu din Eparhia de Cluj-Gherla, psiholog Domnica Petrovai. Programul de vineri, 25 iunie, include mărturia unei familii din Italia: Lucia și Luciano Chiarot, și apoi rugăciune: în capela „Sfântul Iosif” (alăturată aulei de conferințe) va avea loc un oficiu (pregătit special pentru actualul an pastoral la nivel eparhial): „Calea Crucii a Familiei” și, în încheiere, se va celebra Sfânta Liturghie.

„Familia perfectă nu există”, a spus recent Sfântul Părinte, Papa Francisc, în luna Întâlnirii Mondiale a Familiilor, „dar să nu uităm că Dumnezeu este cu noi” și că „iubirea în familie este o cale personală de sfințenie pentru fiecare dintre noi. Familia este locul în care învățăm să trăim împreună, cu cei mai tineri și cu cei mai în vârstă. Stând împreună – tineri, bătrâni, adulți, copii – și rămânând uniți în diferențe, evanghelizăm prin exemplul nostru de viață.”

Congres Teologico-Pastoral la Cluj-Napoca, în programul Întâlnirii Mondiale a Familiilor

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Congres Teologico-Pastoral la Cluj-Napoca, în programul Întâlnirii Mondiale a Familiilor apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita