Fără categorie

Părintele Alexandru Lobonțiu a trecut la cele veșnice

Cu profundă durere sufletească aducem la cunoștința preoților, credincioșilor greco-catolici și tuturor creștinilor iubitori de Dumnezeu, că Părintele Alexandru Lobonțiu, din clerul Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, la vârsta de 87 de ani, a trecut la casa Tatălui Ceresc.

Părintele Alexandru Lobonțiu  s-a născut s-a născut la data de 2 ianuarie 1935, în localitatea Mura Mare, județul Mureș, și a fost hirotonit preot pe 13 octombrie 1991.

Timp de trei decenii a desfășurat o rodnică activitate pastorală ca protopop și paroh de Iernut, dar și în mai multe parohii din protopopiatele Reghin și Târgu-Mureș.

Priveghiul va avea loc în seara zilei de 7 mai 2022, ora 18.00, la Casa Funerară PAX de pe strada Al Papiu Ilarian din Târgu-Mureș, iar slujba de înmormântare va avea loc duminică, 8 mai 2022, ora 15.00, la biserica Adormirea Maicii Domnului, str. Armoniei 29/A, din Târgu-Mureș.

În semn de recunoaștere a meritelor sale pastorale, în anul 2021, Sfântul Părinte Papa Francisc a decis să-i acorde titlul de capelan al Sanctității Sale (Monsenior) pr. Alexandru Lobonțiu, din Protopopiatul Târgu-Mureș. Totodată, Preafericirea Sa Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop Major și Mitropolit al Bisericii Greco-Catolice, a decis acordarea Ordinului Preasfânta Treime, pentru râvna și dăruirea cu care a slujit Biserica Greco-Catolică.

„Cu sfinții odihnește, Cristoase, sufletul adormitului robului Tău, unde nu este durere nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit”.

 

Biroul Arhieparhial de Presă

 

 

Articolul Părintele Alexandru Lobonțiu a trecut la cele veșnice apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita