Fără categorie

Numiri pastorale în Protopopiatul Blaj

Cu data de 1 mai 2022, Preafericitul Părinte Card. Lucian a dispus câteva numiri pastorale în cadrul Protopopiatului Blaj din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș. Astfel, Preafericirea Sa i-a încredințat funcția de paroh al Parohiei Blaj I (Catedrala „Sfânta Treime”) Părintelui Protopop Cristian Rus, funcția de paroh al Parohiei Blaj II (Capela Arhiereilor) Părintelui Liviu Ursu, iar în funcția de Vicar parohial al Parohiei Blaj II a fost numit Părintele Ioan-Ștefan Dumitraș.

Tot începând cu data de 1 mai 2022, Părintele Nicolae Anușcă a fost numit în funcția de Administrator parohial al Parohiei Blaj-Veza, parohie care a fost păstorită de Părintele William Bleiziffer.

La sfârșitul celebrării liturgice din Catedrala Blajului din cursul zilei de duminică 1 mai 2022, în numele Preafericirii Sale Cardinal Lucian, Preasfinția Sa Cristian i-a mulțumit Părintelui Ioan Fărcaș pentru slujirea plină de devotament în Parohia Blaj I și a precizat că în această lună se va organiza un moment de sărbătoare în cinstea acestuia.

Celebrând apoi Sfânta Liturghie în Parohia Blaj II, Episcopul Cristian a dat citire decretelor de numire pentru păstorii acestei parohii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Totodată, Episcopul Auxiliar i-a mulțumit părintelui Cristian Rus, care a slujit până în prezent credincioșii din parohia Blaj II.

În cuvântul de învățătură, Episcopul Cristian, după ce le-a adresat tuturor celor prezenți salutul Cardinalului Lucian, a evocat cele două semnificații principale ale Duminicii Tomii: figura Apostolului Toma, precum și pacea pe care Învierea lui Isus ne-o aduce și care transformă frica în curajul de a-L mărturisi pe Cristos Cel Înviat.

De asemenea, Preasfinția Sa i-a invitat pe cei prezenți să mediteze la transformarea pe care Învierea lui Isus a adus-o în viața Apostolilor și, implicit, în viața noastră: „După ce îl întâlnesc pe Isus cel Înviat, Apostolilor nu le mai este frică. Frica dispare, iar ei ies curajoși în lume, propovăduind învățătura lui Cristos. Nu le mai pasă de moarte, pentru că moartea a fost învinsă de Isus, cu Viața Lui pe moartea noastră călcând”.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.

I Accept

La final, noul paroh a mulțumit, în numele său și al vicarului parohial, Preafericirii Sale Cardinal Lucian pentru misiunile încredințate în slujirea Poporului lui Dumnezeu. Totodată, părintele Cristian Rus, noul paroh al Catedralei Arhiepiscopale Majore „Sfânta Treime” Blaj, a evocat, cu emoție, momentele petrecute în parohia Blaj II.

Duminica Tomii la Capela Arhiereilor s-a încheiat cu o agapă frățească, la care au fost invitați cei prezenți.

Nicu Goga, Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

Articolul Numiri pastorale în Protopopiatul Blaj apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita