Fără categorie

Vizita PS Cristian pe Valea Gurghiului

Marți, 26 aprilie 2022, în a treia zi de Paști, Preasfinția Sa Cristian, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș s-a aflat în mijlocul credincioșilor de pe Valea Gurghiului, Protopopiatul Reghin. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice din România, Episcopul Cristian a vizitat parohiile Hodac, Ibănești și Gurghiu, comunitățile având parte de momente de comuniune în rugăciune și de bucuria de a cânta împreună troparul sărbătorii în bisericile vizitate.

Sfânta Liturghie Arhierească a fost celebrată în impunătoarea biserică parohială din Hodac, împreună cu Părintele paroh Dan Voicu și cu un sobor de preoți din Protopopiatele Reghin și Teaca, în prezența credincioșilor din Hodac și din împrejurimi.

Cuvântul de învățătură al Preasfințitului Cristian s-a bazat pe importanța trăirii sărbătorii Învierii și pe actualitatea mărturisirii credinței în Isus înviat.  Un grup de șase copii au primit prima Sfântă Împărtășanie Solemnă, după ce s-au pregătit sufletește și s-au spovedit pentru prima oară. La sfârșitul Sfintei Liturghii copiii au prezentat un scurt moment artistic împreună cu tinerii Adrian Voicu și Daiana Suceavă (Gurghiu), cu doamna Rodica Coman (Sovata) și doamna profesoară Maria Pop (Hodac). Domnul primar Valentin Coman și domnul viceprimar Ioan Feier ni s-au alăturat în rugăciune.

În Parohia Ibănești, după Sfânta Liturghie celebrată de părintele paroh Tudor Someșan cu biserica plină de credincioși, Preasfințitul Cristian a participat la ora a șasea canonică și a binecuvântat credincioșii.

Vizita pastorală în Protopopiatul Reghin s-a încheiat cu vecernia celebrată în noua și frumoasa biserică din Gurghiu ajunsă în faza finală a lucrărilor prin efortul Părintelui paroh Mihai Pașca. A fost alături de comunitate și Domnul Primar Laurențiu Dumitru Boar, un mijlocitor al bunei înțelegeri între confesiunile din localitate.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.

I Accept

Plecând de la Gurghiu, Preasfinția Sa Cristian și-a luat la revedere de la credincioși, printr-un moment de comuniune și împărtășire, până la momentul sfințirii bisericii, sâmbătă, 23 iulie 2022.

 

Pr. Adrian Lung

Articolul Vizita PS Cristian pe Valea Gurghiului apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita