Fără categorie

PS Claudiu a binecuvântat capela Liceului Greco-Catolic

Joi, 14 aprilie 2022, Preasfințitul Părinte Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, a binecuvântat capela Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu”, lângă Sediul Episcopiei din Cluj-Napoca, la încheierea lucrărilor de amenajare și renovare.

Au fost de față cadre didactice și elevi ai instituției de învățământ care păstrează și în prezent ca ideal de urmat îndemnul spiritual al Episcopului întemeietor, astăzi Fericitul Arhiereu Iuliu Hossu, acela de a forma „caractere pe înțelesul tuturor, oameni de omenie, oameni luminați, oameni buni, oameni iubitori de Dumnezeu și de oameni” (oct. 1945). Cei prezenți au primit binecuvântarea Ierarhului, cuvântul de încurajare și îndemnul la credință care le-a fost adresat.

Preasfinția Sa Claudiu și-a exprimat bucuria pentru că la început de mandat al d-nei directoare, prof. dr. Simona-Georgiana Gruian, s-a realizat înnoirea spațiului spiritual consacrat lui Dumnezeu din cadrul Liceului, loc de închinare cu un istoric însemnat după ieșirea la lumină a Bisericii Române Unite, în care s-au rugat și s-au format multe generații de studenți seminariști greco-catolici și elevi ai Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu”.

Preasfințitul Claudiu a invitat tinerii ca de-acum înainte să facă din acest loc un loc de întâlnire cu Dumnezeu, de liniște și regăsirea a priorităților în viața de zi cu zi. I-a invitat să vină deseori în capelă, pentru a-L întâlni aici pe Învățătorul prin excelență, Cel ce are cuvintele vieții veșnice.

Articolul PS Claudiu a binecuvântat capela Liceului Greco-Catolic apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita