Fără categorie

Popas sufletesc la Reghin pe drumul Postului Mare: „Am venit la Tine, Doamne!”

Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș a continuat, în a patra Duminică din Post (a Sfântului cuv. Ioan Scărarul), 3 aprilie 2022, seria popasurilor spirituale dedicate credincioșilor în perioada Postului Mare. Al treilea eveniment al seriei a avut loc în Parohia Greco – Catolică Reghin I, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, păstorită de Părintele Daniel Cristea, fiind organizat în colaborare cu Parohia Reghin II, cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci”, păstorită de Părintele Aurel-Vasile Rus.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Preasfinția Sa Cristian, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a oficiat rânduiala Paraclisului Maicii Domnului. S-au unit în rugăciune Părintele Adrian-Ionel Lung, Protopop de Reghin, Gheorgheni și Teaca și un sobor de preoți, alături de credincioșii prezenți.

 

Aflându-ne în perioada Postului Mare, Episcopul Cristian a îndemnat la urmarea exemplului de trăire a Cardinalului Alexandru Todea, la practicarea faptelor bune și la o atentă curățire a sufletului prin sinceritate și smerenie, asemenea Cuviosului Ioan Scărarul.

În cadrul celebrării liturgice au fost interpretate pricesne specifice acestei perioade de distinsa doamnă Veta Biriș și de domnul Dorin Pintea. Un moment emoționant a avut loc la finalul serii de rugăciune, când toți credincioșii prezenți au cântat priceasna „Fiii lacrimilor Tale”, alături de Preasfinția Sa Cristian, de preoții prezenți și de doamna Veta Biriș.

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

Foto: Sorin Eftene

Articolul Popas sufletesc la Reghin pe drumul Postului Mare: „Am venit la Tine, Doamne!” apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita